Forbrukslån

Hei kjære lesere – i denne artikkelen skal vi se nærmere på såkalte forbrukslån. Står du og mangler penger her og nå så kan du ofte få finansiert behovene dine gjennom slike lån. Forbrukslån er som ordet indikert giret mot forbruk og er også markant annerledes enn tradisjonelle lån til hus, bil og så videre. Uansett om du har bruk for raske penger til en reise jord rundt, til en ny tøff motorsykkel eller til et nytt kjøkken, så er det som regel via disse lånene at du kan reise den nødvendige kapitalen. Dessuten, til forskjell fra tradisjonelle hus- og billån så er forbrukslånsmarkedet ikke dominert av banker, men fortrinnsvis av private låneinstitusjoner.

Fordelene ved forbrukslån
Den kanskje største fordelen ved denne låneformen er at det som oftest er utrolig lett å få lånet realisert. I motsetning til banker så spør de private låneinstitusjonene deg ikke om hva du skal bruke pengene på. Likeledes så gransker de ikke privatøkonomien din nær så tett på som bankene og de krever ikke at du stiller noe som garanti – f.eks. din bil eller huset ditt – for lånet ditt.

I tillegg så er forbruksbaserete lån karaktisert ved at du får søknaden din og din første utbetaling gjennomført svært raskt. Ofte så vil lånesøknaden din bli avgjort innen få timer med den konsekvensen at du kan forvente å motta lånebeløpet i løpet av ganske få dager.

Ulemper ved forbrukslån
Den primære ulempen ved forbrukslånsordninger er at de som regel opererer med en langt høyere tilbakebetalingsrente enn tradisjonelle hus- og billån. Dessuten, husk å lese lånekontrakten grundig gjennom før du signerer den slik at du kan oppdage eventuelle gebyrer i forbindelse med lånet ditt.

Tenk en ekstra gang før du tar opp et nytt lån
Forbrukslån kan være en god ting i og med at det gjør oss i stand til å kjøpe de tingene som vi gjerne vil ha. Imidlertid så skal du også huske på at forbrukslåneordninger er dyre og at du til syvende sist vil ende med å betale langt mer tilbak, enn det som du opprinnelig fikk. Derfor gjør du også klokt i å overveie en ekstra gang, om du virkelig trenger dette lånet.

Så fram du har bestemt at du faktisk har bruk for dette lånet så ta litt ekstra tid til å researche markedet og finne det beste tilbudet.

Tilbudene på lån varierer kraftig fra låneinstitusjon til låneinstitusjon og med litt tålmodighet fra din side bør du være i stand til å finn et tilbud som til syvende og sist vil spare deg en masse penger.