Skatteklasse 2

Spørsmål:

Hva var det man tenkte på da man endret skatteklassen til enslig forsørgende som er samboer. Greia er den at jeg er samboer med dine og mine barn. Dvs.at jeg har egne barn å forsørge (bidrag), og vi har 3 barn hver, så det er nok å bruke pengene på! Den nye loven må da være riv ruskende gal? Dette betyr at vi har ca.2500,- mindre å rutte med i mnd.etter at min samboer nå må betale mer skatt!?

Svar:

Dette må nesten politikerne svare på. Noe av poenget har visstnok vært å få det skattemessige regelverket til å overensstemme mer med trygdereglene. Det har lenge vært slik at retten til utvidet barnetrygd for eneforsørgelse også har falt bort en viss tid etter at man har blitt samboer. Grunnen er nok også i tillegg at man mener man har en økonomisk fordel som samboer med en annen voksen, ved at man da har en å dele husholdskostnader med.

Men vi er enig i at dette kan føles urimelig for mange, siden forsørgelse av barn fra tidligere forhold er noe den andre parten egentlig strengt tatt ikke bør bli tvunget av myndighetene til å delta i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *