Å låne online

Å søke om å få lån online har blitt veldig utbredt de siste årene, og nå er det omtrent lettere å skaffe seg lån online enn det er ved å fysiske møte opp i banken.
Det er flere fordeler med å søke på lån online, og den mest åpenbare er selvfølgelig at man slipper å måtte ta fri fra jobben for å møte opp i banken innen de altfor korte åpningstidene de har. Istedenfor og møtte møte opp til en avtale der, kan du rett og slett sitte hjemme i fred og ro. Om du søker midt på natta eller rett etter jobb spiller stort sett ingen rolle, og du kan ta det akkurat når det skulle passe best for deg.

En annen stor fordel med å søke lån online er at det er veldig mye enklere å sammenligne lånene fra de forskjellige tilbyderne. Om du skulle gå i banken må du først søke, og deretter finner de ut hvilken rente du kan få, og for å sammenligne med andre banker må du innom hver bank for å finne ut av hvilken rente de kan tilby. Når du søker over internett kan du enkelt sette de opp mot hverandre for å måle hvem som har best effektiv rente, eller så kan du bruke én av de mange sammenligningene som allerede finnes tilgjengelig på flere nettsider.
I tillegg til at de store bankene tilbyr deg å søke om lån online finnes det også egne låntilbydere som kun har internettlån, og disse kan ofte være billigere enn store banker. Ettersom de kun gir ut lån via internett trenger er dermed langt færre ansatte, og har dermed mindre utgifter enn store banker som har en håndfull rådgivere tilgjengelig, og dette reflekteres gjerne i renter og gebyrer.

Når man søker lån online er det også mulig å få svar med en gang. Dette skjer ved at du fyller ut all relevant informasjon, så bruker nettsiden deres en algoritme for å beregne om det lønner seg for dem å låne penger til deg, og dersom svaret er ja får du vite det like etter at du sendte søknaden. Selv om dette er vanlig er det mange tilbydere som alltid har mennesker som manuelt går over søknaden din, og da tar det gjerne mellom noen timer og et par dager før du får svar.
Dersom du får avslag på lånet er det også mye lettere å søke på et nytt et når man søker online. Etter det første søket har man jo omtrent alle opplysningene man trenger tilgjengelig, og det er fort gjort å søke på et annet lån for å se om man får godkjent søknaden der. De fleste låntilbydere bruker forså vidt forskjellig algoritme for å avgjøre hvem som får lån, så det er bare å fortsette å prøve frem til du kommer gjennom.

Ulempen med å søke om lån online er at det er mye lettere å ta opp impulslån som kan være vanskelig å klare å nedbetale. Når man går til banken for å få lån er de ganske flinke til å hjelpe deg til å få styr og bevisstgjøre deg på økonomien din, og dette er det litt verre med når man søker lån online. Derfor er det viktig å tenke seg grundig om før man tar en avgjørelse om å søke lån online.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *