Alle kan spionere på deg

Teknologien har gjort store fremskritt når det gjelder alt innen elektronikk. En bransje som har blitt billig er «spionbransjen», man får kjøpt diverse spionasjeutstyr til en veldig billig penge på Internett. Disse tingene man får kjøpt gjør at man kan overvåke hvem som helst i sin nærhet uten at de aner det.

Dette er en meget betenkelig utvikling, privatliv er en rettighet og selv om det er ulovlig å overvåke personer uten at de vet om det så gjøres det i stor grad i dag både privat og i bedrifter. Privat er det veldig skummelt at du f.eks.kan sitte og lese gjennom lånepapirene dine i banken mensdet sitter noen i nærheten og spionerer på deg, og for bedrifter kan det bety store tap i rene penger hvis konkurrenten får tak i økonomisk info ang. lån eller andre ting som erviktige for driften.

Det er stor oppfinnsomhet når det gjelder å lage utstyr som man kan bruke til å overvåke andre med, se eks. spionutstyr, og de fleste tingene ser ut som helt vanlige ting man ikke mistenker noe med.

Det er vel ikke håp om at det blir forbud mot å selge slikt utstyr selv om det ikke er lov til å bruke det. Men hvis salget av slikt fortsetter å øke så bør det gås ut med advarsler fra det offentlige om at folk bør være på vakt, økonomisk info om lån, kredittkort eller annet bør ikke komme på avveie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *