Andre typer lån – studielån etc

Tidligere har vi i denne bloggen vært inne på noe som heter forbrukslån. Dette er et lån du kan ta opp til egen gevinst og som du bruker for å dekke over dine løpende utgifter i hverdagen. Haken ved forbrukslån er de skyhøye rentene, og at du ikke (mest sannsynlig) sitter igjen med noen materielle goder etter å ha brukt opp pengene. Mange velger allikevel å ta opp forbrukslån i og med at de kanskje har litt dårlig råd der og da?

Men et annet type lån er et såkalt studielån. Studielån er noe du, som student, får til å bo og leve på. Studielånet er et av de mest gunstige lånene du noensinne kommer borti, da det er lav rente og gode øvrige vilkår uansett studietilværelse. Men ikke regn med å få noe luksusliv når du flytter ut på studenthybelen!

Samtlige av dagens lån har renter. Dette er på grunn av at du låner av bankens penger, noe som gjør at de “taper” på å ha levert ut penger på din konto. Banken er altså et depot for aksjemegling, noe som gjenspeiles i at de kan gå konkurs. Dette skjedde en gang med DNB Nor, men staten (den norske stat) reddet hele situasjonen etter hvert. Heldig!

Mange mener at det å ta opp lån bare er tull, men om du skal finansiere din bolig eller din bil, så er det ofte svært svært nødvendig med et huslån eller et boliglån i en bank. Sjekk ut på din lokale bank hvilke vilkår du kan få for forbrukslån, boliglån og lån til bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *