Bankkort er bltt et vanligere betalingsmiddel enn kontanter og ikke minst et mye tryggere betalingsmiddel enn kontanter. Det er derfor anbefalt at barna får et bankkort så fort de er gamle nok, nå er grensa på 13 år for et bankkort. Dette er en fin alder å få et bankkort på og du som foreldre bør bruke denne muligheten til å lære barnet ditt om økonomi. Noen velger å gi bankkort i gave på 13 årsdagen mens andre velger å gi det til konfermasjonen. Uansett, det er en fin måte å si » nå har du blitt stor».

barn-bank-kortNoen foreldre velger å gi barna et bankkort med foreldrenes navn på fremfor å få banken til å lage en konto til barnet med et respektivt kort. Dette syntes vi er en dårlig løsning, da det virkelig ikke er noe vits at barnet ikke skal få sitt eget bankkort. Dersom man går inn i et av ungdomsprogrammene til bankene så kan man få dette gratis, i tillegg så kan du som foreldre få fult innsyn i bankkontoen via din egen nettbank.

Når du skal velge bankkort til barnet ditt så bør du velge et kort som heter Visa Electron, dette fungerer nesten over alt i hele verden og kan være svært kjekt når dere er på ferie. Vi anbefaler at du velger samme bank som du har, da det vil gå fort å overføre penger dersom det skulle oppstå en krise eller en annen situasjon som gjør at barnet ditt må ha penger med en gang.

Et godt tips for å bruke denne muligheten til å lære barnet ditt om økonomi er at du en gang i slutten av måneden går igjennom kontoutskriften sammen med barnet ditt. Fortell barnet ditt at det er viktig å spare litt penger slik at man alltid har litt penger.

Til dere foreldre som ikke tror barnet ditt vil trenge et bankkort, prøv å tenk deg om du ville klart deg uten ditt bankkort. Dessuten så er det mye tryggere med et kredittkort enn å løpe rundt med kontanter.