Betale ned lån eller spare i banken?

– Rentene er på vei opp i løpet av et års tid så nå er tiden inne til å betale ned mest mulig på lånet istedenfor å spare penger i banken.

Det er ihvertfall rådene flere ledende finanseksperter gir akkurat nå. Det er varslet noe mer usikre tider i den norske økonomien og ekspertene baserer rådene sine på dette faktum. Både Virke, NHO og Norges Bank er skeptiske til økonomien fremover.

Det vil alltid være lurt å ha en liten buffer på sparekontoen i tilfelle uforutsette utgifter, men å betale ned på lån skal ha høy prioritet i tider hvor rentene ventes høye eller allerede er høye, sparerenten er alltid lavere enn lånerenten og derfor bør overskuddskapital brukes til å betale ned på lån.

Har man et lån på hus så bør man betale ned til man har en belåningsprosent på 60-75 prosent hvis man har mulighet til det. Da vil man få de gunstigste betingelsene, altså de beste rentebetingelsene på lånet sitt.

Men tross alle tips om renteoppgang så venter de aller fleste økonomieksperter i Norge at det ikke vil gå helt galt i økonomien. Vi er tross alt Norge, som har klart oss godt gjennom tidligere kriser og det vil neppe bli noe verre nå enn de forrige gangene, snarere vil vi ikke merke veldig mye til det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *