Bør vi gifte oss eller ha kontrakt?

Spørsmål:

Vi er samboere uten kontrakt, har to felles barn, hus med stort lån. Begge i jobb, der hun tjener litt mer enn han. Helt alminnelig inntekt. Har tenkt på å gifte oss, men har ikke prioritert det verken økonomisk eller tidsmessig.

Dersom vi gifter oss; får vi da alle de samme “rettighetene” som ved en samboerkontrakt automatisk? Må man ha advokat e.l for å lage samboerkontrakt/testamentet osv?

Hvis vi legger romantikken til side, er det enkleste uansett bare å gifte seg?

Svar:

Det fins mange muligheter innenfor en samboerkontrakt til å lage avtaler som gjør samlivet tilnærmet likestilt med et ekteskap. Du kan for eksempel velge å lage en samboerkontrakt, der dere avtaler å følge ekteskapsloven. Men en samboerkontrakt kan aldri omfatte rettstilstanden etter en av partenes død, derfor er det viktig å sikre seg ved et testament i tillegg. Hvis dere er tilnærmet likestilt økonomisk, vil det trolig ikke være nødvendig å få advokathjelp. Hvis det derimot er store verdimessige forskjeller mellom dere, eller at en av dere arbeider som selvstendig næringsdrivende bør dere absolutt vurdere å gå gjennom samboerkontrakten med en advokat.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *