Burmeister slipper å ta opp lån for å betale Damlie!

Kjendisbloggeren og Oslos ukronede sladderkonge, Christian Burmeister, som ble saksøkt av tidligere Idol-finalist Tone Damlie Aaberge og Aquas tidligere vokalist Lene Nystrøm, slipper å ta opp lån for å finansiere et eventuelt erstatningskrav.

Det ble bråk når kjendisbloggeren publiserte angivelige rykter om de to kjendisenes sexliv i forbindelse med bruddet mellom Idol-Tone og hele Norges Aksel Hennie. Bruddet mellom superparet skapte enorme mengder rykter og spekulasjoner i sosiale medier, men ikke før Christian Burmeister publiserte noen av de saftigste ryktene på bloggen sin, tok det hele av. På rekordtid ble innlegget hvor Burmeister i detalj redegjorde for oppløpet til bruddet delt flere tusen ganger på både Twitter og Facebook.

burmeister– Kombinasjonen sex og det som etter hvert hadde blitt Norges «Brad Pitt og Angelina Jolie»-subsitutt gjorde nok dette til en langt mer eksplosiv affære enn det ville vært om det involverte for eksempel to politikere. For å si det sånn, da måtte det vært en avsløring av ekteskaplig omgang mellom Jens Stoltenberg og Trond Giske (journalist anmerkning: noe som selvfølgelig bare er ment som et høyst teoretisk eksempel), og selv da lurer jeg på om det kanskje hadde blitt mindre bråk. «Alle» vet hvem Tone og Aksel er, og «alle» visste at de var sammen. Dette ble Norges Diana-ulykke, kommenterer kommunikasjonskonsulent og ekspert på sosiale medier Jan Olsen.

Heldigvis for Burmeister skulle det vise seg at leserne var interessert i mer enn bare sladder. For mange ble dette en viktig sak for å understreke ytringsfriheten til å kommentere offentlige personers gjøren og laden. Så viktig skulle det vise seg, at det ble fremmet ønske fra flere hold om å åpne opp for donasjoner til en innsamling for å dekke saksomkostningene til Burmeister og slik at han ikke behøver å låne penger for å betale. Denne kampanjen har nå gitt resultater, og det ser ut til at Burmeister uansett utfall ikke vil gå økonomisk skadelidende ut av kampen med de to kjendiskvinnene.

Skulle Burmeister vinne rettsaken og få medhold i at det han publiserte var innenfor ytringsfrihetens rammer, har han varslet at donasjonene ikke vil komme han personlig til gode, men vies et til nå ukjent vedeldig formål. Skulle det bli utfallet, vil mediesirkuset rundt saken nå hittil ukjente høyder. Og man kan stille spørsmålstegn ved hvorvidt strategien til Idol-Tone og Aqua-Lene var spesielt klok om ønsket var å begrense spredningen av ryktene. Tross alt, de ville neppe nådd avisforsidene om ikke det ble advokatmat allerede første timen etter publisering. Ei heller ville Burmeister fått den martyrstatusen han nå har fått om det hele ble håndtert mer diskré.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *