Dette kan du gjøre for å forbedre kredittscoren din

Kredittscore er et poengsystem som brukes av kredittkortselskaper for å beregne om du er en risiko for dem eller ikke, noe som avgjør om du får innvilget eller avslått kredittkortsøknaden din.

Det er veldig mange ting som påvirker kredittscoren din, og en del av disse tingene kan du gjøre noe med for å forbedre. Det er også ting du bør unngå, og når du først har gjort de er det litt verre å fikse det igjen. Da får du heller ta tiden du trenger, og heller rette opp i tingene du kan gjøre noe med imens.

Det aller største problemet folk har når det gjelder kredittscore er at de har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. For å bli kvitt disse må du rett og slett betale alt du skyller til inkassoselskapet, og da vil saken forsvinne fra kredittvurderingen din.

Flytting er noe som er svært negativt for kredittscoren din. Å flytte én gang er ikke farlig, men dersom du flytter jevnlig i en aldersgruppe der det er forventet at du skal ha slått deg ned så trekker det ned kredittscoren din. Dersom du er ung er det mer naturlig at du flytter mye, og kredittscoren din vil ikke bli påvirket i like stor som om en som er i 30-, eller 40-årene flytter flere ganger i året.

kredittscoreSvingninger i lønna har også mye å si for kredittscoren din. Tro det eller ei, men en stor lønnsøkning vil også gi deg mindre kredittscore, og dette er fordi kredittkortselskapet er redd du skal få dyre vaner. Det er nemlig vanlig at folk får dyrere vaner av høyere lønn, og dersom de får mindre lønn igjen vil de ofte slite med å betale forbruket sitt. Så det lønner seg å ha en stabil inntekt som gir deg noenlunde det samme hver måned. Også nedgang i lønna påvirker jo kredittscoren din, både fordi du får en lavere totalinntekt, og fordi du får svingninger.

Alder og sivilstatus kan også påvirke kredittscoren din, og de fleste av disse tingene kan du gjøre noe med. Det er jo litt drøyt å gifte seg for å forbedre kredittscoren, men det er like fullt en mulighet for de mest ekstreme! Alderen fungerer slik at du får bedre kredittscore etter hvert som du blir eldre, enkelt og greit. Så lenge man er under 25 år vil alderen gi deg ganske lav kredittscore, da denne aldersgruppen er ganske kjent for å være dårlige til å betale tilbake i tide.

Å drive et enkeltmannsforetak kan også gå skikkelig ut over kredittscoren din. Dette er ofte forbundet med risiko, og selv om du har en fast jobb ved siden av kan dette ødelegge for kredittscoren din. Dersom du har en ryddig og grei økonomi ellers bør du kontakte et kredittkortselskap og få et menneske til å se på søknaden din, da enkeltmannsforetak sies å gi deg automatisk avslag hos veldig mange kredittkortselskaper.

Selv om det er ganske mange ting som påvirker kredittscoren din er det likevel slik at det beste du kan gjøre for å få en grei poengsum er å betale alle regninger til tiden, og spesielt før de går til inkasso.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *