Når man først skal ta opp et forbrukslån er det like greit å velge en måte som lar deg få låne pengene på minuttet. Før i tiden måtte man i banken for å få søkt om et lån, men heldigvis går verden fremover for hver dag som går.
Takket være internett er det nå mulig å søke om lån selv midt på svarte natta eller i helger, og du trenger ikke lenger å måtte ta fri fra jobben for å møte i banken. Å låne penger på internett blir mer og mer vanlig, er like trygt som å låne fra banker, og har en rekke fordeler i forhold til å søke om lån hos en fysisk bank.

For det første kan du søke akkurat når du vil. Er du heldig og har en ryddig økonomi kan søknaden din bli automatisk godkjent, og du får dermed lån på minuttet. Om banken har Bank-ID kan du også signere gjeldsbrevet med denne, og trenger dermed ikke å vente på først å motta papirer i posten, signere dem, og deretter sende dem tilbake. Ved å bruke Bank-ID kan du gjøre alt dette på noen sekunder, og man kan dermed låne penger i løpet av noen minutter.
Det finnes også långivere som lar deg søke om lån via SMS. Dette er gjerne snakk om mindre forbrukslån på mellom 1 000 og 10 000kr, og de trenger dermed ikke å vite like mye om økonomien din som ved et større lån, og du kan dermed få innvilget lånet på minuttet. Her er gjerne renta litt høyere enn ved å søke via internett, så det er greit å tenke seg godt om før man tar opp et SMS-lån.

Om man skal søke om forbrukslån i banken tar det gjerne en god stund lenger enn det gjør på internett eller via SMS. Først må man avtale møte med en rådgiver, og er du uheldig må du vente i mange dager før dette er mulig. Deretter er det å møte opp i banklokalene som bare har åpent noen timer på formiddagen, og deretter venter lange samtaler med en kunderådgiver. Det er et hav av papirer som må leses gjennom og skrives under før du er klar til å få utbetalt lånet ditt.

Det er likevel én fordel med å ta opp lånet i banken. Når du først har fått godkjent lånet er det mange banker som lar deg få pengene utbetalt med det samme. Spesielt om du allerede er totalkunde i den banken det er snakk om. Når man søker om lån på internett er det også mulig å få pengene på minuttet, men ofte kan det også ta 2-4 dager før de er fremme på konto. Så om du er ute etter penger på minuttet er der viktig å sjekke opp leveringstiden på lånet hos dem du søker forbrukslån hos. Det er ikke lenger lov å reklamere for at de gir pengene med det samme, men det skal likevel være mulig å finne informasjon om dette på nettsidene deres.