En historie om lån kombinert med skolegang

Jeg vurderte å ta opp lån på første bilen, men ente heller opp med en billig bil til 20k men forsikring på faren min. Jeg var også første årslærling med deltidsjobb på dette punktet. Bilen ble vraket innen 2 år (krasjet og mange feil før eu). Andre bilen var en enda billigere bil, 4 tusen fra en kamerat. På så billige biler gidder man ikke fikse hjulager og slike ting (med mindre det holder på å dette av ), man bare satser på at den starter om morgenen og vraker den før eu (helst før 15 mars, da slipper man årsavgift..)

Jeg ville heller spart litt til, 30k kansje så finner du deg en grei bil til 20-25 og bruker resten på forsikring og buffer til når det skjer noe. Jeg er veldig glad jeg ikke brukte mer på førstegangbilen, men angrer på at jeg ikke tok forsikring på meg selv.  Hva har du tenkt etter lærlingtiden? Skal du studere ville jeg aldri tatt opp billån, å betjene et lån i en stram studietid kan jeg ikke tro er noe greit  Har du planer om å få deg jobb er det kansje ikke så dumt, men jeg ville nok ikke gjort det.

Hvis du får 9k i måneden burde du vente. jeg ventet til etter lærlingtiden med billån. selvom jeg fint kunne klart meg med billån gjennon lærling tiden med 12k utbetalt.  du burde vente og heller spare mer. slik at du evt kan kjøpe nyere bil eller bruke mer på egenandel.  jeg betaler ca 3400 på bilen i mnden (ca75000 ned på 2 år) og 1740 i forsikring(kasko).  jeg står som eier og og har alt på meg.

Hadde jeg gjort dette når jeg var lærling ville jeg angret veldig. for når du tjener mer penger, bruker du mer penger.  og hvis det skulle være noe prblemer med bilen så er det alltid greit å ha en liten buffer til dette. og hvis du kjøper eldre bil, da spesielt til rundt 70k ( 98-02 mod ca.) så vil det garantert begynne å komme feil etter feil.  har nettop vært gjennom hele prosessen og jobber som mekaniker og selvom jeg får billige deler og ikke betaler for arbeid så er det dyrt å ha bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *