Enorm lottogevinst førte til en rekke problemer

Mange har drømt om å vinne store penger i lotto, men det behøver ikke alltid være en like hyggelig sak. For en britisk mann viste en enorm lottogevinst seg å være alt annet enn uproblematisk.

Mark Gardiner og Paul Maddison vant hele 22,5 millioner pund i det nasjonale lotteriet i 1995. De kunne endt opp med å leve lykkelige resten av sine dager, men en rekke problemer fulgte Gardiner i etterkant av gevinsten.

De to forretningspartnerne vant den enorme gevinsten etter å ha brukt rundt 500 kroner på lottokuponger hver uke. Etter og ikke ha sjekket lottokupongen fikk de en gledelig overraskelse da de oppdaget at de hadde vunnet over 200 millioner norske kroner. Lykken ble imidlertid kortvarig for Gardiner. Kun to uker før han var med og vinne den enorme premien, hadde han skilt seg fra sin tredje kone. Denne fikk naturligvis med seg gevinsten, og krevde straks sin del av kaken. På toppen av det hele hadde også Gardiners mor gått ut i media og kritisert sin egen sønn som hun hevdet ikke hadde rett på premien.

Mennene ønsket først å holde gevinsten skjult fra offentligheten, men da de skulle levere inn vinnerkupongen ble de oppdaget av noen som kjente dem. Personen kontaktet media for å fortelle om premien. Dagen etter opplevde Gardiner flere ubehagelige overskrifter om egen person. Personer som kjente han gikk ikke av veien for å tjene noen raske kroner, og utleverte mindre hyggelige historier med varierende grader av sannhet. Gardiner fikk også en rekke tiggerbrev, en tidligere kjæreste hevdet han var faren til hennes barn, og mange personer forsøkte å få hendene i en del av pengene som de mente de hadde krav på.

Gardiner brukte senere opp en stor del av pengene og opplevde å bli utnyttet av mange personer han trodde var hans venner. Det spørs om han hadde ønsket å vinne den enorme gevinsten hvis han hadde muligheten til å velge i ettertid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *