Expresslån

Express lån er, som navnet tilsier, et lån der alt skjer fort. Du sender inn en søknad, og denne blir behandlet enten med det samme, eller veldig fort, og om den blir godkjent får du pengene utbetalt fort. Express lån pleier heller ikke å ha noe sikkerhet involvert, så du slipper å risikere huset eller bilen din for å ta opp et lite lån.
En ting er sikkert: et vanlig lån i banken er alt annet en express. Der må du avtale et møte med en kunderådgiver, ha en lang samtale om forbruker ditt, og lese gjennom og signere en bunke med papirer. Hele prosessen kan ta en god stund, og deretter kan det hende du må vente mange dager på å få utbetalt pengene. Heldigvis er ikke fysiske banker en nødvendighet for å få lån mer, og internett er den store vinneren for expresslån. Her kan du enkelt bla opp mange forskjellige lån for så å sammenligne utbetalingstid, effektiv rente og nedbetalingstid, og kan dermed fort finne det lånet som blir billigst for deg å ta.

På internett kan du enkelt søke om et lån, og mange gir deg svar på søknaden din med det samme. Rutinene er forskjellige fra de forskjellige låntilbyderne, og derfor er det viktig å sjekke opp om de faktisk har et ordentlig expresslån eller ikke. Det er ikke lenger lov med å reklamere om farten på utbetalingen, og det kan derfor være litt vrient å finne informasjon om hvor kjapt de behandler søknaden din og utbetaler pengene, men det er stort sett informasjon tilgjengelig på nettsidene til långiverne.
Hvor mye du kan låne på et expresslån avhenger av alderen din, inntekten din og en rekke andre store og små ting, men det skal være mulig å få ganske store lån selv om de er kjappe på å godkjenne søknader og utbetale pengene. Aldergrensen på de aller fleste expresslån er gjerne 23 eller 25 år, og nedre inntektsgrense for å få låne noe som helst er som regel 150 000kr i året.

Det er for øvrig veldig mange nettlångivere som reklamerer med at de gir deg svar på søknaden din innen noen timer, men det de ikke sier noe om er hvor lang tid de bruker på utbetalingen. For det er ikke mye expresslån om de bruker 5-7 dager på å få pengene over til kontoen din. Så vær flink til å sjekke utbetalingstiden også, ikke bare tiden de bruker på å gi deg et svar på søknaden.

SMS-lån er også en type expresslån, da man får svar med det samme, og pengene utbetalt stort sett samme dag. Summen på disse lånene er gjerne litt mindre en vanlige forbrukslån, og det kan være snakk om så lite som 1 000kr til 5 000kr. Ettersom disse lånene er såpass små trenger ikke långiveren å sjekke økonomien din like godt som ved større lån, og de kan dermed automatisk godkjenne en hel haug med søknader på kort tid. Disse SMS-lånene er gjerne veldig populære om du trenger penger med en gang, for eksempel om du er på ferie og trenger litt ekstra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *