Få ned renta på boliglånet!

Historisk sett skal vi langt tilbake i tid for å finne en lavere boliglånsrente enn den vi har per dags dato. Dette gjør at vi nordmenn har mer en gjeld enn noen gang, dermed har det aldri vært mer å spare på å prute ned renten fra banken enn det er per dags dato.

Hvordan redusere renta?

Banken kommer desverre ikke på døra og spør om du vil ha lavere rente. Faktisk så må du kreve det dersom du vil ha noe endring. Du er en verdi for banken så derfor vil de gjøre sitt ytterste til å beholde deg. Derfor kan det være lurt å forhøre seg med andre banker for å høre om de kan gi deg en bedre rente. Dersom de kan det så er det ingen grunn til at ikke banken din skal kunne gjøre det samme.

Dersom du har et førstehjemslån som utgangspunkt så kan du oppnå ennå mer renteavslag. Spesielt hvis du kjøpte eiendommen din for noen år siden, da har du hatt en markant økning i verdistigning på boligen din. Dette kan slå ut i egenkapitalen din. Hvis du har mer egenkapital vil du kunne få lavere rente av banken ettersom risikoen til banken blir mindre.

Når du endrer lånebetingelsene på lånet så blir det i praksis et nytt lån. Dette blir da en form for refinansiering. Selve refinansieringen koster ingenting, men det til tilkommer et gebyr på 750,-. Men dersom du får en god rente så er disse kronene spart inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *