Få styr på forbrukslånene – 6 gode råd

1: Forbrukslån er den dyreste type av lån overhodet. Ta bare et forbrukslån hvis du ikke har andre muligheter for å låne – f.eks. med sikkerhet i boligen. Og vær sikker på at du kan betale lånet tilbake.

2: Finn det billigste lånet ved å sammenligne lånenes effektive renter. Effektive renter skal alltid fremgå av tilbudet og du kan raskt sammenligne mange tilbud på nettet.

3: Lån i banken. Bankens renter og gebyrer er nesten alltid bedre enn de selvstendige finansselskapene fordi banken stiller større krav til økonomien din. Kan du ikke låne i banken, bør du nok ikke låne overhodet.

4: Husk å forhandle når du har funnet det riktige tilbudet. Långiveren tjener godt på å låne deg penger og selv om du kanskje føler at du ber om en tjeneste kan du ofte forhandle deg frem til en bedre avtale – for eksempel omkring oprettesesgebyret.

5: Samle forbrukslånene dine i ett lån. Har du spredt gjelden din på flere lån, betaler du også flere gebyrer, og dine samlede avdrag er vesentlig høyere, fordi du skal nedbetale på samtlige lån på ett gang. Husk at du alltid kan innfri et lån hvis du kan låne pengene bedre et annet sted.

6: Lån ikke til grensen. Forbrukslån har typisk variabel rente, så det skal også være plass i økonomien til at renten på lånet kan stige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *