Falske Justin Bieber-billetter i omløp

Tenåringsidolet Justin Bieber var som kjent i Norge i april for å holde sine tre første konserter. I den anledning ble det meldt fra om flere tilfeller av falske billetter i omløp.

justin-bieberKampen om plassene under kanadierens konserter var svært hard, og mange med urent mel i posen så sitt snitt til å tjene noen ekstra kroner. Både før og under konserten ble det rapportert om en rekke episoder med falske billetter til konsertene på Telenor Arena utenfor Oslo. På nettsteder som Finn.no og QXL.no ble det tatt ned flere annonser som inneholdt billetter til de tre ulike konsertene, basert på tips om at de annonsene ble brukt til å selge uekte billetter.

Det finnes ikke noen eksakte tall på hvor mange billetter det er snakk om, men arrangørene av konserten er kjent med at det ble laget egenproduserte billetter som senere ble solgt til  intetanende foreldre og tenåringsjenter. Har man først blitt svindlet er det ofte lite de ulike nettstedene får gjort, spesielt om svindlerne operer med falskt navn eller mottar kontant betaling.

Også utenfor konsertarenaene hender det at uekte billetter selges kort tid før konserten starter, da folk ofte er på sitt mest desperate.

Problemet med falske billetter oppstår stort sett hver gang store artister spiller for fulle hus i Norge. Selv om konsertarrangørene gjør det de kan for å gjøre billettene så vanskelige som mulig å forfalske, er det ikke alltid et utrent øye kan skille en ekte og en falsk billett. I tillegg er det et problem at noen er såpass desperate etter å sikre seg billetter at de sender betaling på forskudd, og senere ikke ser snurten av hverken billetter eller penger. Derfor bør man alltid handle konsertbilletter kun fra offisielle billettselskaper. Slik sikrer man seg mot svindel, og man har i tillegg rettigheter hvis konserten for eksempel blir avlyst eller liknende.