Mange drømmer om å gjøre et kupp på sitt lokale loppemarked, men det er få som faktisk klarer å skyte gullfuglen og finne noe verdifullt blant gamle sofaer og komfyrer. En mann i Århus i Danmark er en av de som faktisk har opplevd å finne noe svært verdifullt. På et loppemarked arrangert av en lokal barneskole fant han nemlig en stol fra 1950-tallet, designet av en anerkjent dansk designer.

stol-dyr-1950-danmarkDet spesielle med stolen var at den kun ble produsert i et begrenset antall, og at den ikke lengre selges i butikker, men kun hos eksklusive bruktbutikker, på auksjoner på internett, og liknende. Mannen kjente umiddelbart igjen stolen og var kjapp til å sikre seg godbiten. Han betalte 50 danske kroner til en av de frivillige ved loppemarkedet, som garantert ikke visste hva det var han nettopp hadde solgt.

Stolens verdi ble i ettertid estimert til rundt 100.000 danske kroner av en uavhengig ekspert, og den observante kjøperen kan dermed hanke inn en solid profitt ved et videresalg av den spesielle stolen. Mannen sier til en lokal avis at han har tenkt til å selge den og reise på ferie for deler av salgsbeløpet. Han uttaler videre at han hadde lest om stolen på en nettside for dansk design ved en tilfeldighet, og egentlig ikke var på loppemarkedet i håp om å finne noe spesielt verdifullt. Det er uvisst hva loppemarkedet synes om saken, ei heller personen som opprinnelig ga stolen fra seg, sannsynligvis helt uvitende om hvilken verdi stolen hadde.

Det er en rekke eksempler på personer som har gjort et kupp på loppemarkeder, garasjesalg og i bruktbutikker. Blant annet fant en person i England en tidlig utgave av et av The Beatles sine album, som regnes som svært verdifullt. Også Arne Jacobsen-stolen «Egget» ble kjøpt billig på et loppemarked i Bergen.