Får du ikke forbrukslån?

Bankene har strammet inn grepet rundt forbrukslån, det er ikke like lett å få som det var for noen år siden da bankene omtrent kastet det etter deg. Det kan være mange grunner til at du ikke får innvilget forbrukslån, derfor har vi laget en liten sjekkliste for deg som ikke får innvilget forbrukslån. Mange av disse tingene kan du gjøre noe med selv før du søker om forbrukslån neste gang.

Det er viktig å huske at bankene har som regel en grunn til å avslå din søknad om forbrukslån. Hvis du etter gjentatte forsøk ikke for godkjent så bør du helt sikkert ikke ta opp forbrukslån.

1.Har du norsk statsborgerskap?
Dette er et absolutt krav, du får ikke forbrukslån uten norsk statsborgerskap. Kanskje din primærbank kan hjelpe deg med et forbrukslån. Men de bankene som er basert online vil nok ikke godkjenne en søknad dersom du ikke har norsk statsborgerskap.

2.Har du noen aktive inkassosaker?
Dersom du har noen aktive inkassosaker vil du ikke få lån av noen banker. Dette kan du løse lett ved å betale ned kravet. Da unngår du i tillegg flere gebyrer og dyre renter på kravet.

3.Har du skattepliktig inntekt eller har du for lav inntekt?
Dersom du ikke har en skattepliktig inntekt (lønn,pensjon,trygd) så vil du ikke få forbrukslån. Hvis det er noen særskilte forhold som gjelder så bør du kontakte banken å forklare disse. Dersom du har for lav inntekt så vil du heller ikke få forbrukslån, dette er fordi bankene ser at du ikke kommer til å klare å betjene gjelden din.

Dersom du har søkt om forbrukslån hos flere banker på internett uten å få innvilget forbrukslån. Da kan du prøve å møte personlig opp hos din primærbank for å høre om det er noe du kan gjøre for å få et forbrukslån. Vær ærlig mot banken og de vil prøve å hjelpe deg på best mulig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *