Følg med på boliglånet ditt og spar penger

Kan du uten videre si hvor stor rente du har på boliglånet ditt? Neivel. Da er du ikke alene. Undersøkelser viser at veldig mange lånekunder ikke vet hvor stor prosent rente de betaler, det gjelder faktisk så mange som 1 av 2 . Og 1 av 10 vet ikke hvor stort boliglån de har.

Questions-to-ask-before-getting-a-loan-590x260Menn følger litt bedre med enn kvinner når det gjelder rentestørrelsen, 6 av 10 menn vet hvor stor den er mens bare 4 av 10 kvinner vet det. Norstat har undersøkt dette og undersøkelsen viser også at mange vurderer å bytte bank, men de færreste gjør det. 40 prosent av de spurte sier de vurderer å bytte bank, men bare 4 prosent har gjort det. De 36 som ikke har gjort det taper penger. Det er også en god del lånekunder som ikke vil bytte bank fordi de får god kundeservice eller at det ikke syns det er bryet verdt.

Man kan spare tusenvis av kroner hvert år på å følge bedre med på lånene sine, da særlig huslånene. Det er kjapt å skifte eller refinansiere, timesbetalingen blir enormt god hvis man bruker 3 timer på å skifte og man sparer 10000. Har man et lån på 2 millioner kroner så sparer man ca. 5000 kroner på å få satt ned renten fra 4 til 3,6 prosent.

Det mest sjokkerende med undersøkelsen er at 50% av de spurte ikke har sjekket om det lånet de har i dag har de beste betingelsene som er mulig for dem å få.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *