Forbrukslån = Luksusfellen?

Etter at TV3 sendte Luksusfellen så har forbrukslån blitt assosisert med noe negativt. Noe får tapere, Luksusfellen har blitt et uttrykk, kan sammenlignes med å “NAVE” som ble kårets til årets ord i 2012.  Men er det virkelig noe galt med forbrukslån, bør man skamme seg over det? Nei, det har fått et veldig ufortjent rykte syntes vi. Det finnes så veldig mange grunner til at folk må ta opp forbrukslån, ikke alle er like hyggelig. Nedenfor har vi listet opp de grunnene til at folk flest tar opp forbrukslån.

-Dårlig inntekt

-Uforutsette utgifter

-Ferie

-Drømmer

Men er det noe feil med å ta opp forbrukslån?

Det sier vel seg selv at det beste er å ikke låne penger men å ha de selv. Men ikke alle har så mye penger som man trenger, enten om det er å gå til tannlegen eller det er å realisere en drøm. Noen saker er kanskje mer noble enn noen, men så lenge man klarer å betale ned på forbrukslånet og at det blir gjort med hensyn til økonomien så ser vi ikke problemet. Nå har også de store bankene blir mer restriktive på hvem de gir forbrukslån til så du kan nesten være sikker på at du ikke kommer til å pådra seg så mye gjeld at det går utover livskvaliteten.

Men det er ikke noe feil å ta opp forbrukslån, så lenge du betaler det ned i tide. Det er heller ikke ulovlig å unne seg noe ekstra!

Drømmer du? Da kan forbrukslån kanskje være noe for deg?

Men du har ikke penger til å realisere drømmene dine? Da er kanskje forbrukslån noe for deg, dette er en fin måte å finansiere drømmene du ikke har råd til. Det finnes i dag mange tilbydere av forbrukslån og tilbudet blir bare bedre. Dette har gjort sitt til at konkurransen om kundene har blitt større og dermed har forbrukslån fått mye bedre betingelser enn noen gang. Du trenger ikke lenger å betale deg ned i støvlene, vi sier ikke at det er billig. Men noen ganger må vi leve litt også, det koster å leve i Norge.

Men kan jeg virkelig bruke forbrukslån på hva jeg vil?

Selvfølgelig kan du det. Banken spør ikke en gang hva du skal bruke pengene på. Men det er jo greit å ha i bakhodet at pengene må betales tilbake en gang. Men hvis du f.eks låner 100000,- kr og velger 15 år nedbetalingstid så koster det deg like mye som en billig kveld ute på byen i måneden. For 10000,- kr kan du faktisk reise jorden rundt 2 ganger.

Hvis jeg plutselig skulle få lyst/mulighet til å betale ned gjelden på en gang er det mulig?

Selvfølgelig er det mulig, det er bare å ta kontakt med banken så ordner det seg med en gang. Vi kjenner f.eks til et eksempel der en eldre herremann fikk tilbud om sin livs golfttur i Afrika. Han hadde ikke penger da, men han viste at han om 1 år fikk en bonus på 200000,- kr. Han lånte 100000,- kr til turen og betalte tilbake når han fikk bonusen. Så du er på ingen måte fanget i en situasjon eller i luksusfellen.

Tar det lang tid å få svar på en søknad om forbrukslån?
Nei, det går veldig fort, du vil få svar innen kort tid. Dersom du oppfyller alle kravene kan du oppleve å få godkjent din søknad i løpet av minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *