Det kan komme situasjoner hvor man trenger en sum penger raskt. Noen ganger er dette i forbindelse med leie av bolig. Da må man som regel stille med et depositum, gjerne på 3 ganger den månedlige husleien. Les om dine rettigheter her. Blir du nødt til å bruke et forbrukslån til dette formålet, bør du ha en klar plan for rask nedbetaling av lånet.

Betal tilbake lånet raskt

Et forbrukslån koster deg både renter og gebyrer, og fordyrer dermed boutgiftene dine om du tar opp depositumlån. Den beste løsningen er dermed å innfri lånet så snart du kan. Studenter som har både faste inntekter og studielån og stipend, vil vanligvis klare å betale ned forbrukslånet til depositum raskt. Det beste er full innfrielse, og dermed opphør av ekstrautgiftene. Går ikke det, er det nest beste å betale ned så mye man klarer. Jo mindre rentebærende gjeld, desto lavere blir lånekostnadene. Det er ikke smart å sløse bort ekstra penger på f.eks. solbriller fra Brillz eller klær fra H&M, bruk heller pengene på tilbakebetaling!

Det er også viktig at du finner det beste forbrukslånet.

Hvem tilbyr forbrukslån til depositum?

Alle forbrukslån uten sikkerhet kan brukes til hva som helst, helt uavhengig av hvilken bank du velger. Du kan med andre ord glemme helt å se etter spesifikke lån til depositum, selv om enkelte banker reklamerer med slike. Det som er viktig er å finne det lånet som koster minst. For å gjøre det, må du sammenligne så mange lån som mulig. Skal lånet innfris innen kort tid, spiller dette egentlig liten rolle, men alle penger spart er gode penger! Innhenting av tilbud på lån til depositum (eller hva som helst formål), går raskere om man bruker en lånemegler. Alternativt kan man sette seg ned å pøse ut søknader til hver enkelt bank, noe som heller ikke tar lang tid. Her kan man bruke den nyttige oversikten på våre sider.