refinansiering-huslanFørste gang man får et boliglån kan det hende man er nødt til å ta til takke med den første banken som gir deg lån, noe som kan bety dårlige vilkår. Noen år frem i tid har man fortsatt de samme vilkårene, den samme renta og den samme banken, men kanskje er det på tide å gjøre noe med det?

For mange vil det helt klart lønne seg å gjøre noe med det. Ikke bare kan man spare mye penger på renter, men man kan også sikre seg lavere gebyrer eller til og med endre nedbetalingstiden. Trikset er å finne den banken som er villig til å gi deg det mest gunstige lånet, og i og med at du allerede har lånet ditt hos en annen bank kan du bruke god tid til å gå gjennom de forskjellige tilbudene du får slik at du er hundre prosent sikker på at du får det beste tilbudet.

Om man har planer om å få barn innen de neste årene kan det være en fordel å refinansiere lånet sitt til å bruke lenger tid på å betale det tilbake. Det betyr at man betaler mindre månedlige avdrag, noe som betyr at man får bedre råd. Ulempen er selvfølgelig at man må bruke noen år ekstra på å betale ned resten av lånet, og da blir det også noen år ekstra med renter. Så i det lange løp vil det ikke lønne seg, men dersom man er i en situasjon hvor det er greit med litt mer penger, som når man får barn eller lignende, kan det likevel være et godt valg.

Når man først er i gang med å få ny finansiering på boliglånet sitt kan man også ta opp litt ekstra lån dersom det skulle være ønskelig. Dersom du har drømt om å ta en ferie eller pusse opp badet eller noe sånt så vil det uten tvil lønne seg å ta opp dette når du refinansierer boliglånet fremfor å ta opp et eget forbrukslån til dette. Det er likevel lurt å begrense seg her, da banken trolig ikke er villig til å finansiere lånet ditt dersom du har tenkt å ta opp mye ekstra lån. Dersom disse pengene skal brukes på å pusse opp er det derimot større sjanse for at banken godtar det, da det øker verdien på boligen din, noe som igjen betyr at de sitter på mer sikkerhet fra deg.

Mange banker lar deg søke om refinansiering på nettet, og dette er helt klart et godt alternativ til å få i banken. Fordelen med å søke online er at du enkelt kan søke hos mange banker og se hvem som gir deg de beste vilkårene, men ulempen er jo at du ikke kan prate med noen om du skulle ha spørsmål eller kommentarer. Dersom du ikke har behov for å prate med noen vil jeg anbefale å søke refinansiering på nettet, da dette både er lett og gir deg raskt svar. Det er som regel veldig enkelt, men krever ganske mye informasjon om økonomien din, så det kan være lurt å finne frem kontoutskrifter og budsjetter.