Fradragsføre avskriving av innbo

Skatt 2013

Spørsmål:

Jeg leier ut min leilighet fullt møblert mens jeg er i utlandet en periode. Dette er en borettslagsleilighet hvor vi i husleien har inkludert kommunale avgifter, regnskapsfører, tv, internett etc. Kan noe av dette skrives av mtp skattepliktige leieinntekter? Og hvordan føres dette inn i selvangivelsen? Husleien til borettslaget betaler altså jeg, det er inkludert i husleien leietageren betaler til meg.

Svar:

Når du leier ut boligen fullt møblert kan du fradragsføre avskriving av innbo. Du kan også fradragsføre husleien du betaler til borettslaget. Du må fylle ut RF1189, der legger du inn både leieinntekten din og også alle kostnadene du har ved leiligheten. Netto leieinntekt skal føres i selvangivelsen i post 2,8,2, evt. underskudd i post 3,3,12.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *