Går det an å ta opp flere forbrukslån?

Som mange kanskje vet, så er det å ta opp forbrukslån en personlig ting som gjøres for å kjøpe noe han eller hun ikke har råd til for øyeblikket. Det kan være alt fra å kjøpe seg et speilreflekskamera til å dra på byen hver helg i en måned. Det siste frarådes dog da det ikke gir noe særlig verdi i etterkant. På TV3s luksusfellen kan du se folk som har tatt opp slike forbrukslån i fleng uten å lykkes med å betale dem tilbake. Er det altså mulig å ta opp flere forbrukslån samtidig? Hvordan gjør man det i så fall?

dnbBankene er ofte svært glad i kunder som tar opp forbrukslån. Banker som Santander, DnB NOR, Odin bank og liknende gir ut forbrukslån til de fleste som spør om det. Om det kommer en 18-åring uten noen form for forsikring, så er det svært sannsynlig at de takker ja til han eller hun også. Forbrukslån er jo noe bankene tjener grovt på – så lenge rentene er over 15 prosent.

Det er her det essensielle ligger. Bankene tjener på at forbrukerne tar opp forbrukslån, så de gir ut forbrukslån i hytt og pine mot at de kan slå kundene sine personlig konkurs. Det er kun antall saker som har havnet med inkasso som blir sjekket opp fra bankens side. Vi kan altså konkludere med at det er godt mulig å ta opp flere forbrukslån på grunn av følgende faktorer;
– Banken tjener penger på hver kunde som tar opp forbrukslån. – Kundene kan holde forbrukslånene skjult fra de andre bankene. – Det er ingen norske regler eller lover som regulerer antall forbrukslån per person.

3 hendelser på “Går det an å ta opp flere forbrukslån?”

  1. Det du skriver er bare vås. Bankene tjener jo ingenting på personlig konkurs, noe som forøvrig skjer svært få. Derimot er det forholdsvis enkelt i Norge å få gjeldsordning, noe som gjør at skyldner er gjeldsfri, mens kreditorer sitter igjen med kr 0,-. Å tro at bankene tjener på folk som ikke gjør opp for seg er i beste fall naivt, men mest sannsynlig et tegn på lav iq. Bankene er avhengig av at folk kan betale tilbake, hvis ikke taper de penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *