Holder renten uendret på rekordlave 1,5 prosent

Sentralbanksjef Øystein Olsen meddelte i dag at styringsrenten holdes uendret frem til våren. Dermed blir styringsrenten stående på 1,5 prosent slik den har gjort en stund nå. Siste renteendring kom nemlig i mars i fjor, da renten ble senket med 0,25 %.

Til tross for at styringsrenten og nyhetene fra Norges Bank blir fulgt tett, betyr styringsrenten mindre for folk flest enn den gjorde før. I det siste har nemlig boliglånsrentene ikke svingt med styringsrenten, slik de pleide å gjøre tidligere. I det siste har mange banker, blant annet Den danske bank, DNB og Nordea, meldt at boliglånsrentene skal opp. Derfor kan lånehungrige nordmenn likevel vente seg en del dyrere lån til bolig selv om styringsrenten holdes på stedet hvil.

Det er også mye som tyder på at rentebanen for de nærmeste årene blir nedjustert. I rapporten til Norges Bank kommer det frem at sentralbanksjef Øystein Olsen kutter kraftig i  rentebanen, altså Norges Banks egen plan for hvordan styringsrenten vil ligge de fremover i de neste årene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *