Hva er de vanligste tingene å bruke forbrukslån på?

Mange har som regel en eller annen plan for hva de skal bruke forbrukslånet sitt på dersom de drar til banken og ber om det. Men det finnes også grunnleggende statistikker for hva de fleste faktisk bruker forbrukslånet sitt på. Det er både interessant, men også skremmende hva unge mennesker benytter lånte penger på. Her er oversikten over de vanligste tingene å bruke et forbrukslån på:
1. Reiser

Nærmere 40% av alle som tar opp forbrukslån har som mål å dra på en lengre feriereise eller bryllupsreise for pengene. En reise er ingen materiell ting, så etter endt reise sitter man igjen med kun dyre renter og en tilbakebetalingsplan fra banken som skal følges.
2. Materielle goder

Film-DVDer, speilreflekskamera, en ny Louis Vuitton-genser og liknende er ting som ofte blir finansiert med forbrukslån. Dette er ting som man ved en senere anledning kan selge dersom nedbetalingsplanen fra banken ikke sitter helt som den skal, men man må regne med å få mye mindre igjen for pengene enn det man i utgangspunktet betalte.
3. Nedbetaling av andre forbrukslån

Her lukter det luksusfellen lang vei. Ofte er det slik at folk ønsker å dytte problemene vekk fra hverdagen, og løsningen kan bli å ta opp nye forbrukslån for å dekke over sine gamle. Dette er et økende problem, og kan i verste fall ende med personlig konkurs med bil, hus og liknende på kjøpet. Vær forsiktig, og ikke finn på å dekk over dine gamle forbrukslån med nye!

Dette er stort sett oversikten over hva nordmenn bruker forbrukslån til, og her er det en del skremmende varianter av pengebruk. Vær forsiktig med pengene du låner, rådfør deg med en økonom før du tar opp forbrukslån og pass generelt godt på lommeboken din. Da håper jeg at du får det finansielle i orden og slipper å ta opp et forbrukslån!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *