Hvor gammel må du være for å ta opp forbrukslån?

Om du ønsker forbrukslån, eller andre typer lån for den saks skyld, så er det ofte slik at man må utfylle visse kriterier som banken forutsetter. På studielån må du være student, boliglånet skal kun brukes til å finansiere en eller annen form for bolig, billån skal finansiere ditt kjøretøy og liknende. Men et forbrukslån kan man bruke på hva man vil, og har derfor noen særegne kritierer. For hvor gammel må du være for å ta opp forbrukslån?

Ut i fra Santanders forbrukslån-side, finner vi følgende informasjon:

Alder

Du må være fylt 25 år og ha over kr 140 000 i inntekt, ikke ha betalingsanmerkninger/registrerte inkassosaker, og har bodd i norge de siste tre årene for å søke om forbrukslån fra Santander.

Dette er krav som har visse slingringsmonn i forhold til både alder og inntekt, men de fleste banker ønsker ikke å gi ut forbrukslån til 18 år gamle mennesker med tanke på at pengene mest sannsynlig blir brukt til flatfylla på Magaluf. Allikevel finner mange mennesker det fornuftig å ta opp forbrukslån i ung alder, da de materielle godene ved et forbrukslån er mange og store.

Jeg har lett litt rundt, og funnet ut at gjennomsnittsalderen for å ta opp forbrukslån ligger på ca 22 år, noe som ikke er spesielt høyt eller overraskende. Du kan altså ta opp forbrukslån i alle aldre, men pass på at enkelte banker (som Santander) krever en viss berettighetelse før de gir ut forbrukslån til deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *