Hvor lurt er det å ta opp forbrukslån?

Mange ungdommer, og spesielt de med økonomiske trange tider, vil en eller annen gang vurdere å ta opp et forbrukslån hos banken sin. Mange aktører i bransjen tilbyr gunstige priser og tilbakebetalingsprosenter, men det er allikevel mange som ikke tenker over konsekvensene ved å ta opp et forbrukslån.

“Forbrukslån er IKKE lurt”, mener mange. Selv om du regner deg frem til at det kan gå med tilbakebetalinger og andre økonomiske spørsmål. Så er slike lån kun anbefalet som nødløsning med svært kort nedbetalingstid. Kanskje ikke uten grunn, for hvis du IKKE betaler til forfall så er du fucka. Det er nesten det bankene håper på, iallefall dem som aktivt reklamerer for forbrukslån. Bankene tenker jo mest sannsynlig på at de kan tjene penger på deg som kunde dersom du velger å ta opp et forbrukslån, da både gebyrer og renter er svært høye.

Hvis du på død og liv skal ha dette utstyret (trenger du egentlig en ny playstation og to TV-er? nei..!) så snakk med foreldrene dine. Kanskje dem kan ta sikkerhet i boligen og ta opp lån der, slik at du får enda gunstigere betingelser og en fleksibilitet som gir det sjans til å hoppe over en betaling eller to. Dette er en nødløsning som passer relativt godt til ungdom i 18-20 årsalderen som har ønske om å øke sine materielle goder. Tenk deg altså nøye om før du tar opp forbrukslån- løsningen kan allerede ligge hos dine foreldre.

Livet er ikke forrutsigbart. Du kan bli sjuk. Masse kan skje som gjør at du trenger penger. To år er faktisk lenge nok til at det VIL skje noe.

Eksempelvis hvis du er fucka EN mnd, og ikke greier å betale. Da har du iallefall ikke penger neste mnd. For da fikk du plutselig to avdrag på en gang, siden du ikke betalte den forrige….. Hva må du gjøre da? SELGE det du kjøpte? Ikke uvanlig at man må det, og det går i dundrende tap.

Hvis du IKKE vil snakke med foreldrene dine om dette (anntar at du ikke er så gammel, er du i det hele tatt gammel nok for å få forbrukslån?) så er nok ikke det fordi du ikke kan. Men fordi du vet at dem ikke vil være positive til det.

Et annet triks er å spørre arbeidsgiveren din om du kan få lån via jobben. Det er ikke så halvdumt det med direkte trekk i lønn. Hvis han stoler på deg vel å merke.

Dessuten er økonomien i dag så ustabil at du skal ikke tro noe. Det er jo totalt idioti og ta opp langsiktig (for to år er langt) LÅN i dags dato. Det er gambling. Tror forresten ikke så mange banker vil gi lån i dag nå som finanskrisen er på sitt verste.

Ikke gå i forbrukslåna… tar du opp forbrukslån kan du fort bli avhengig. Det skjer mange, fordi du ofte (i normale tider) får tilbudene rennende over deg. Dersom du kjøper deg en eller to sydenturer for pengene du låner, så kan du egentlig bare se langt etter å tilbakebetale dem på en god stund. Kanskje blir du avhengig av disse forbrukslånene og velger å ta opp nye lån hele tiden. Life sucks, det kan man vel bare si.

Ingen av dem som gir forbrukslån har noe felles system som forteller om du har lån hos andre. Derfor kan du jo bare ta opp 10-15 forbrukslån på noen millioner til sammen ,ta deg en tur til Las Vegas og satse alt på rødt. Det er ca like smart. Men ta å sjekk ut hvilke banker som tilbyr hvilke forbrukslån, og pass på å få en god rente dersom du skal ta det opp. Lykke til, og ikke ruiner deg selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *