Forbrukslån er blitt en meget populær måte å finansiere ting man kanskje egentlig ikke har råd til. Men når pengene er brukt opp så kommer ofte den bitre ettersmaken, da skal nemlig du begynne å betale ned på lånet. Forbrukslån er en svært kostbar gjeld som vil si at mye av de månedlige avdragene er kun renter og gebyrer. Derfor er det svært mange som ønsker å kvitte seg med gjelden så snart som mulig, men det er ikke alltid like lett.  Det er også vanlig at mennesker med et forbrukslån også har annen type gjeld som kredittkortgjeld eller har andre forbrukslån. Da blir plutselig situasjonen for mange uhåndterbar og veldig vanskelig.

NB! Litt urelatert, men sjekk også hvordan si opp kontoavtale ved vesentlige endringer for bankinnskudd med dette skjemaet.

Så hvordan bli jeg kvitt gjelden?
Det første du må gjøre er at du må innse at dette er tall. Tall kan reduseres og ikke minst knuses over tid. Det vi prøver å si er at du må se at det er mulig å blitt kvitt gjelden, du må bare tro det selv. Hvis du ikke tror det selv så vil du ikke lykkes, det kan vi garantere.

Når du tror på det selv så må du prøve å finne en løsning på problemet. Men for å forstå løsningen så må du finne ut av hvordan problemet oppsto. Dersom du har mye forbruksgjeld så kan vi nok ganske raskt komme til konklusjonen om at du har levd over evne i en gitt periode. Nedenfor ser du hva du kan gjøre for å bli kvitt forbrukslångjeld i korte trekk.

Finn ut hvor mye du skylder
Det første du må gjøre er å finne ut hvor mye du har forbrukslångjeld. Hvis du også har en annen type gjeld så bør du også inkludere dette. For å spare deg for tid så bør du lage en liste over alle kreditorer sammen med beløpene du skylder de forskjellige.

Kartlegg ditt forbruk
For å kunne lage et nøkternt budsjett så må du finne ut hva du bruker penger på. Da vil du se en ubalanse som har fått deg i disse problemene. Det er anbefalt at du tar vare på alle kvitteringer i en måned eller så kan du bruke bankutskriften i nettbanken for å plassere pengene riktig.

Lag et nytt budsjett
Nå skal du lage et nøkternt budsjett som gir deg rom for å betale mest mulig ned på gjelden din. Husk at dette bør være realistisk og ikke minst så må dette være noe du tror er mulig. Glem heller ikke å legge inn sparing i budsjettet.

gjeldFinn finansiering
Nå har du laget et budsjett som gir deg maksimal kapital til å betjene gjelden din. Men det er kanskje noen verktøy som kan gjøre gjelden din billigere og du får dermed betalt mer hver måned. Refiansiering uten sikkerhet kan være en kjempemulighet til å redusere de høye rentene og gebyrene. Eller du kan kanskje få et lån privat av familie eller venner.

Hvor mye skal hver kreditor få?
Hvis du har fått refinansiering kan du bare droppe dette punktet. Men hvis du ikke har søkt eller ikke fått innviliget refinansiering så er dette svært viktig. Du har nå en post som skal gå til gjeld i budsjettet ditt. Men hvordan skal du fordele den? Vi foreslår at du setter opp en plan som betaler ned hvert krav. Altså at du fokuserer på et krav om gangen. Evt kan du dele likt.

Du bør også kontakte kreditorene å høre om hva de syntes, send dem først et brev som inkluderer da budsjett og full liste over kreditorer. Så tar du å ringer opp en rådgiver der og ber dem vurderere forslaget. Spør om det er mulig å fryse renta på kravet i en periode.

Følg budsjettet og nedbetalingsplanen
Nå som ting er gjort er resten opp til deg. Ha fokus på målet; bli gjeldsfri.