Hvordan få råd til egenkapital?

Nå krever bankene 15% egenkapital av alle som skal ha boliglån, dette er penger som mange unge ikke sitter på. Så hvordan skal du skaffe egenkapitalen til boligen? Nedenfor har vi laget en liten liste over muligheter for deg som ikke har råd til egenkapital.

Merk deg at forslagene krever at du har en inntekt som kan betjene lånet og at du ellers må oppfylle alle de andre krav bankene har.

Forskudd på arv/Låne penger fra familie

Det er nå slik at boligprisene er ekstremt høye det betyr at mange av de som er litt eldre har hatt en eventyrlig verdistigning på boligen sin. Dette betyr at de nyter godt av utviklingen mens den påvirker deg negativt. Derfor er det svært mange mødre og fedre med voksne barn som nå har muligheten til å hjelpe deg med egenkapital. Vår erfaring er at mange foreldre ikke vet hvor vanskelig det er å få boliglån til forskjell fra når de skulle ta opp boliglån. Ta opp situasjonen med foreldrene dine, hør om de har mulighet til å hjelpe. Du kan enten låne pengenene eller du kan høre om det er mulighet for forskudd på arv.

Husbanken

Ikke alle har foreldre som kan hjelpe og det er ikke noe galt med det. Da kan du søke om husbanklån igjennom kommunen din. Dette er svært gunstige lån som kan dekke opp for egenkapital. Men du skal være obs på at dette er boliglån med svært mange restriksjoner. Hvis du ønsker å lese om husbanklån så kan du gå til www.husbanken.no eller ta kontakt med kommunen din.

Forbrukslån til egenkapital

Hvis du tjener for mye til å få hjelp av husbanken så finnes det boligkjøpere som finansierer egenkapitalen med forbrukslån. Hvis dette skal brukes som løsning så forutsetter det at du har en høy inntekt og mulighet til å betjene lånet over tid. Du trenger en høy økonomisk disiplin. Det er også viktig å merke seg at dette er et svært dyrt lån og bør være aller siste utvei. Det egner seg ikke spesielt godt for personer uten jobb eller personer med middels inntekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *