Hvordan går det med folk som tar opp forbrukslån?

Tidligere i bloggen har vi skrevet om hva forbrukslån er, og hvordan det kan brukes i det daglige liv. Mange lever jo over evne økonomisk sett, noe som gir en trang til å måtte ta opp forbrukslån – altså såkalte lån med skyhøy rente som kommer fra banken. Det er dessverre ikke alle som innser faren ved å ta opp et slikt lån før det er for sent, og her er faremomentene ved å ta opp forbrukslån:

– Du kan gå personlig konkurs dersom du ikke setter deg ordentlig inn i betalingsruten som banken har satt opp for deg ved lånets start
– Dine foreldre eller dine nærmeste må kunne stå ansvarlig for det resterende beløpet (samt renter) du ikke har betalt tilbake på forbrukslånet ditt
– Du vil sitte igjen med masse materialer du ikke har bruk for – et forbrukslån er et lån der pengene ikke skal være knyttet til noen spesielle verdier.
– Ved gjentatte inkassokrav vil du etter hvert måtte bøte med både det ene og det andre. Først går TV-en, deretter går bilen, deretter går huset. Du vil kanskje tenke deg om to ganger før du tar opp et forbrukslån nå?

Dette er altså faremomentene ved å ta opp et forbrukslån. Allikevel ser vi at flere og flere havner i denne «fellen», eller «Luksusfellen» som TV3 kaller det. Ingenting er som sosialpornografisk underholdning på andres bekostning. Moralen i dette blogginnlegget er som følger; tenk deg om to eller fire ganger før du opptar et forbrukslån – det er ikke nødvendigvis du som sitter igjen med inkassokravene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *