Hvordan søke om kredittkort?

I dag finnes det utallige kredittkorttilbydere med varierende beløpsgrenser, renter og rabatter. Felles for de aller fleste er likevel at de har en del krav til den som ønsker å disponere et kredittkort.

  • Du må være over 18 år.
  • Du må ha fast jobb og gjerne hatt denne over tid
  • Du må ha inntekt som overskrider 150.000 (denne varierer veldig)
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

soke-kortI tilegg til kravene er det en rekke andre faktorer som spiller inn når du blir vurdert som kunde. Inntekten din bør stå i forhold til gjelden din slik at du fint kan betjene dine allerede eksisterende forpliktelser. De fleste spør også om du er gift/samboer og hvor mange barn du har. Barn koster penger og bankene har skjema de følger i forhold til hvor mye som beregnes til hvert barn. Er du i et forhold kan sjansene dine øke hvis din partner også har inntekt.

Andre ting som kan tas til etterretning ved søknad om kredittkort er hvor ofte du har flyttet de siste årene, om inntekten din er stabil eller synkende og hvor mye utdannelse du har.

Bankene operer ikke alltid med samme tall. Noen kan ha mindre krav til inntekt/ gjeld / trygd og diverse faktorer. Får du negativt svar fra en tilbyder kan du prøve hos en annen. Har du betalingsanmerkning må du sørge for å få disse fjernet før du kan regne med å få kredittkort. Betalingsanmerkning er bankenes trygghet for å vite at de får pengene sine fra kunder. Har du misligholdt lån eller kredittkort før, er sjansen stor for at du gjør det igjen. Betalingsanmerkninger fjernes så fort misligholdet er gjort opp.

Når du søker om kredittkort fyller du et skjema, ofte online hos banken eller kredittkort tilbyderen du har valgt. Mange svarer deg i løpet av veldig kort tid (noen minutter til noen timer) mens andre svarer deg i løpet av noen dager. Det kan være lurt å velge ut banken du synes gir deg de beste betingelser på bakgrunn av dine ønsker med kortet.

Får du positivt svar blir det som regel sendt en del papirer til deg i posten som du må lese igjennom, skrive under på og sende i retur. Papirene skal inneholde alle betingelser så som rente, tilbakebetalingsfrister og andre relevante opplysninger for kredittkortet. Kredittkortet vil bli sendt til din folkeregistrerte adresse og kan tas i bruk så snart det er mottatt.