Hvordan spare penger når du kjøper nye dekk

Årets første to måneder er unnagjort, og dagene blir stadig lysere. For mange betyr dette at det snart er på tide å tenke på dekkbytte. For de som kjører med piggdekk er det påbudt å bytte dekk senest første mandag etter 2. påskedag, men også de som kjører på piggfrie vinterdekk bør bytte til sommerdekk når påsken er unnagjort. Før du setter igang med dekkbyttet er det helt nødvendig at du undersøker om dekkene dine faktisk tåler en sesong til. Kravet til mønsterdybde er på 1,6 mm, men NAF anbefaler at du kjører med minimum 3 mm for å oppnå tilstrekkelig veigrep. Hvis dekkene dine er for slitte er det på tide å kjøpe nye, for eksempel hos dekkoutlet.no. Det finnes flere måter for å spare penger når du kjøper dekk, for eksempel å benytte seg av dekkforhandlernes utsalg utenom sesong. Det kan dessuten være mye å spare på å undersøke prisene hos forskjellige forhandlere, eller benytte seg av spesialkampanjer som de ulike dekkselskapene tilbyr.

Kjøp utenom sesong

Den mest åpenbare metoden for å spare er selvfølgelig å kjøpe dekk utenom sesong. Som med de aller fleste produkter, styres dekkprisene i stor grad av etterspørselen. Ved første vårtegn eller ved første snøfall oppdager «alle» at det er på tide å kjøpe nye dekk. Det er da kø og full rulle hos alle dekkforhandlere, og du kan bare glemme å oppnå rabatter og finne gode kjøp. Hvis det er mulig bør du derfor prøve å kjøpe dekk utenom sesong. Dekkforhandlerne tilbyr gjerne ekstra fordelaktige priser for å rydde plass til mer aktuelle produkter.

Sjekk priser hos flere forskjellige forhandlere

Det kan dessuten være mye å spare på å undersøke prisene hos forskjellige dekkforhandlere. På forhånd kan det være lurt å plukke ut noen merker du kan tenke deg, for deretter å be om pris på disse hos ulike dekkselskaper. Du vil raskt oppdage at prisene varierer kraftig. Sørg imidlertid for å ta med både fraktpris og monteringskostnader med i beregningen. Flere nettbutikker tilbyr dekk til gratis frakt, og har gjerne spesialavtaler med en rekke monteringsverksteder rundt omkring i landet. Vær også oppmerksom på spesialtilbud eller kampanjer som de ulike forhandlerne kjører. Her kan det være mye penger å spare.

Vurder å kjøpe billigdekk

Det finnes en rekke såkalte billigdekk på markedet som kan være like bra som de kjente merkeproduktene. Vær imidlertid oppmerksom på at du må sørge for å kjøpe dekk av god kvalitet. Dette både for å oppnå tilstrekkelig veisikkerhet, men også for å sikre at dekkene varer i lang tid. Selv om det kan være mye å spare på å velge et billigdekk, kan det nemlig bli svært kostbart i det lange løp. Sørg for å kjøpe dekk som er egnet for bilen din og underlaget du skal kjøre på – uavhengig av hvilket dekkmerke du går for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *