Hvorfor bytte bank?

Mange har et stabilt og nærmest familiært forhold til sin bank. Man har saksbehandlere man kjenner og går til disse både for å rådspørre seg og legge frem problemer hvis og når disse skulle oppstå. Det er jo positivt å ha en bankforbindelse man nesten har et personlig forhold til, men det er ikke likevel sagt at dette trenger å være den beste løsningen for deg.

Mange faktorer spiller inn hvis man er åpen for å bytte bank. Ikke minst det personlige aspektet er noe mange mener er en vektig grunn når man forholder seg til en bank. Likevel er det en gang slik at selv om den banken man har kan tilby deg rådgivere og saksbehandlere fra lokalmiljøet ditt, må disse likevel forholde seg til bankens interne regler og rutiner. Det kan fort vise seg at et bankbytte ikke trenger å være så smertefullt som mange tror det faktisk er.

Det første du bør gjøre hvis du vurderer å bytte bank er jo selvsagt å innhente tilbud fra andre banker. En del lokalbanker tar ikke kunder utenfor sitt eget område (kommune eller fylke) så det er ikke noen vits i å hente inn tilbud fra banker du likevel ikke kan være kunde hos.

Plukk ut en liste med banker som tar kunder nasjonalt, samle sammen de forhold du har i din nåværende bank og innhent tilbud fra alle bankene på din liste.

Ikke glem å ta med alle forbrukslån og kredittkort du har i din nåværende bank. Ta med alle forhold du har med din nåværende bank når du innhenter tilbud. Gi deg selv frist på en måned eller to og sammenlign deretter tilbudene du har fått fra de forskjellige bankene. Forskjellene kan være store og besparelsene deretter. Det koster deg absolutt ingenting å innhente et slikt tilbud og du kan faktisk få deg en positiv overraskelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *