Informasjon om forbrukslån: Trenger du egentlig forbrukslån?

Jeg forstår deg. Du er i en økonomisk krise og trenger penger til mat/betale regninger og liknende. Og plutselig ser du en annonse som kan tilby deg et relativt rimelig forbrukslån til en billig penge. Vel, det skal være mulig å kunne si nei allikevel. Hører du til den andre gruppen som tar opp forbrukslån, så ligger motivet med å låne pengene i å godte seg med materielle goder som du ellers ikke hadde kjøpt – sånn som 42″ Plasma-TV, speilreflekskamera, ny PC, XBOX og liknende.

Om du føler deg truffet som medlem i sistnevne, så anbefales det på det sterkeste å vurdere sterkt igjennom om du i det hele tatt trenger disse tingene – og spesielt om det ikke finnes noen annen måte å finansiere det på enn via et forbrukslån. Sjekk gjerne litt rundt på internett over hvor dyre slike forbrukslån er, da vil du få et rentenivå som er mest sannsynlig langt over det du er villig til å betale.

Det er dessverre mange 18-åringer som må lære seg at forbrukslån ikke alltid lønner seg, og mange av disse lærer det “the hard way”. Om man kanskje skal snuse på egen bolig, eller allerede er bosatt i en leid bolig, så faller fristelsen fort for å dekke over de løpende utgiftene som kommer med i en så ung alder. Og mange velger forbrukslån på forbrukslån for å dekke de løpende utgiftene. Smart? Nei, jeg vil egentlig ikke si det.

Men seriøst. Låne for å å leie? Dvs, at når lånet er brukt opp – trenger du enda mer penger, hvis du fremdeles ønsker å leie samme leilighet? Du trenger en sikkerhet, og det nytter ikke gamble med høyere lønn og bedre jobb etc. når lånet er brukt opp.

Har du sikkerhet? I bil eller noe? Fast jobb med fast inntekt? Dette er svært viktige poeng, og vil mest sannsynlig rettegjøre renten din i banken. Om du tar opp et forbrukslån uten å ha sikkerhet, så tror jeg at banken 99% sikkert vil stille seg skeptisk på om de noensinne vil få igjen pengene – i hvert fall i nærmeste fremtid.

IKKE hopp på noe avdragsfrie, dyre forbrukslån etc. jeg lover deg – da sliter du. Du kan eventuelt søke til kommunen om hjelp til å få finansiert ting som møbler, telefon og liknende. Det er ikke alltid det går, men det er ofte mye bedre enn et dyrt forbrukslån som du har brukt på under to måneder uansett. Lykke til, og takk for at du leser på Informasjon om forbrukslån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *