Jonas Gahr Støre burde nok heller ta et lån for å gi ut sin bok

Jonas Gahr Støre har fått innvilget støtte til en bok han er oppfordret til å skrive om sitt arbeid som utenriksminister. Det er utenriksdepartementet som er de som har innvilget støtten. Dette har fått andre politikere til å advare han mot å ta imot støtten. For en slik støtte er det egentlig ikke noe utenriksdepartementet har noe med, og Støre er ingen utenforstående ekspert eller forsker på emnet. Han er i situasjonen slik den er nå og fungerer som utenriksminister.

Det er mange aspekter å ta hensyn til i slike saker, men de aller fleste venter med selvpublisering til de er gått av og er ferdige med sine offentlige verv. Derfor vil det være et bedre alternativ at Støre tar opp et lån for å finansiere boken om utenrikspolitikk dersom han ønsker å få publisert en slik bok. Et lån vil han nok få i og med at han har gode historier å kunne trekke frem, forhandlingsteknikker og egne innsikter å komme med i forhold til utenriksarbeid.

For å få lån så trenger han en plan for hvordan det skal tilbakebetales, for det er en stor sum han har fått innvilget til å finansiere boken. En million norske kroner. Hvorfor det er et så stort beløp er nok fordi boken må markedsføres i ettertid og Støre sin tid er dyrebar. Jobben hans tar mesteparten av tiden virker det i hvert fall som utad. Så skal han ha et lån i den størrelsen så krever det nok litt mer enn et vanlig forbrukslån. Selv om et forbrukslån kan ha en størrelse på hele 350.000 kroner. Egentlig så burde nok det holde til litt markedsføring og et opplag av boken i samarbeid med et forlag. Forlagene vil nok stå i kø for å gi ut en slik bok av en så profilert mann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *