Kan man få et lån uten sikkerhet på dagen?

Et lån uten sikkerhet vil si et lån hvor du ikke trenger å ta pant i verken bil, båt, bolig eller andre eiendeler, og dette er veldig ofte brukt til smålån som forbrukslån eller lignende, hvor låneren ikke vil risikere noen eiendeler for å få lånet. Dette har både fordeler og ulemper, og ulempene er hovedsakelig at lånet blir noen hakk dyrere med tanke på effektiv rente. Betalingstiden på lån uten sikkerhet pleier å ligge på mellom 7 og 10 år, men man kan gjerne velge litt selv, ettersom hva som passer deg best. Dersom du bare skal lån 25 000 kroner blir det nesten litt tullete å betale ned over 10 år, og her er kanskje så lite som to-tre år ennå bedre for mange.

Noe av det geniale med et lån uten sikkerhet er at du kan bruke pengene på hva du vil. Det betyr at du kan pusse opp, kjøpe båt eller bruke dem på klær, og så lenge du klarer å betale tilbake kommer ikke banken til å henge seg opp i hva du bruker dem på. Det finnes jo egne bil-, eller båtlån, men fordelen med å ta et forbrukslån uten sikkerhet fremfor disse lånene er at du slipper å stille bilen eller båten som sikkerhet for at lånet skal bli betalt.

Det er veldig mange forskjellige banker og andre låntilbydere nå for tiden, og det er stor konkurranse om nye kunder. Dette fører til et billigere lån for deg, og det kan fort være mye penger spart på å sammenligne alle de forskjellige tilbyderne og sette dem opp mot hverandre. Husk at det er den effektive renten som har noe å si, da den inkluderer avgiftet og gebyrer i utregningen.

For å få et lån uten sikkerhet på dagen må du finne en låntilbyder som tilbyr lån på dagen. Det er nemlig ikke alle som behandler søknader samme dag, og disse kan fort bruke flere dager før du får svar på om du får innvilget lånet eller ikke. Det er likevel en god del som gir deg svar på søknaden innen én til to timer, og du bør velge disse om du har dårlig tid. Ellers er det en fordel om de tilbyr signering av gjeldsbrevet over Bank-ID, da dette sparer deg for 4-5 dagers arbeid, da et vanlig gjeldsbrev først må sendes til deg, deretter signeres, og til slutt sendes tilbake til långiveren før de kan utbetale lånet ditt. Med Bank-ID kan du gjøre dette på et lite minutt, og får dermed utbetalt lånet mye kjappere.

Men om du har tenkt å ta et lån på dagen er det lurt å tenke seg om først. Alle lån skal jo betales ned, og det er viktig ikke å låne mer enn at man klarer de månedlige avdragene uten å måtte sulte seg for å overleve. Og selv om du ikke har tatt pant i noen eiendeler kan banken likevel kjøre inkasso om ting skulle bli ille nok, og du er dermed ikke helt sikker. Derfor bør man alltid betale opp for seg, og første steg for å klare dette er ved å bruke hodet når man tar opp lånet, og ikke låner mer enn man har råd til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *