Kioskeier glemte å registrere «vinnende» lottokupong

Et tippelag i den amerikanske delstaten Michigan opplevde alle seriøse tipperes mareritt i mars i år. Kupongen de trodde de hadde levert inn, skulle egentlig ha gitt dem førstepremien på litt over syv millioner norske kroner. Det eneste lille problemet var at kioskeieren hadde glemt å registrere kupongen de leverte inn.

lotteri-vinneTippelaget på åtte personer hadde i en årrekke spilt i delstatens lotteri. De hadde satset på samme rekke tall, til samme pris, og levert kupongen samme dag og til samme tid, hver eneste uke. En skjebnesvanger lørdag i mars var intet unntak – kupongen ble tradisjonen tro levert inn til kiosken de alltid spilte hos. Spillelaget fulgte som vanlig trekningen senere samme kveld, og opplevde at deres faste tallrekke for første gang stakk av med hovedgevinsten. Spillelaget trodde naturligvis de var blitt millionærer, og levde lykkelig i den illusjonen at de kunne betale ned alle lånene sine frem til neste morgen, da de kontaktet spilleselskapet for å høre hvordan de praktisk skulle gå frem videre. Sjokket var naturligvis stort da de etter hvert oppdaget at premien ikke ble utbetalt, da ingen hadde alle de korrekte tallene. Premien ble i stedet lagt til vinnerpotten uken etter.

I følge en som uttalte seg på vegne av tippelaget, hadde de levert kupongen som vanlig, og betalt kontant for spillet. Kioskeieren hadde tilsynelatende vært opptatt med en annen kunde, og de hadde gitt beskjed om at han «skulle registrere kupongen så fort han var ferdig med kunden». Han mottok kupongen og kontant betaling. Kioskeieren hadde deretter glemt å registrere kupongen før tidsfristen, med det uheldige utfallet at kupongen aldri ble registrert i spillselskapets systemer. han må nå ta opp lån mens de ulykkelige spillerne ikke får betalt ned sine lån.

Det hjalp derfor tippelaget svært lite at deres faste tallrekke gikk inn for første gang, da de ikke hadde noen gyldig kupong med disse tallene. De prøvde videre å overbevise spillselskapet om at de hadde betalt for spillet, men deres bønner ble ikke hørt da kupongen aldri var gyldig. Det gjenstår å se om de uheldige tipperne tør å stole på sin vante kommisjonær i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *