Kjøre bilen inn i huset?

Ok, en husbil høres kanskje litt dumt ut. Men det er ikke det vi mente med denne titlen. Men renta på boliglån har ALDRI vært så lav og i tillegg så har aldri eiendomsprisene vært så høye.  Så hvordan kan du utnytte dette for å spare ennå mer penger enn det du gjør på rentene? Refinansiering er tingen, det betyr i praksis at du tar opp et lån for å finansiere et annet lån.Så når vi sier at du skal kjøre bilen sammen med huset så mener vi selvfølgelig at du skal refinasiere boligen for å så bake billånet ditt inn i boliglånet. Dette gjør at du kan spare store penger på renter og du slipper gebyrene i billånene.

Akkuratt hvor mye du kommer til å spare på kronen er litt vanskelig å si men per dags dato så er det en signifikant forskjell på boliglån og billån. Dette kommer selvfølgelig ann på hvor mye lån du har på bilen din i dag.

Det eneste du må være obs på før du eventuelt baker billånet inn i boliglånet er at din egenkapitalsgrad går ned. Derfor anbefaler vi det ikke til alle, du bør ha betalt ned minimum 30 % prosent av boliglånet før du blander bil og hus. Dersom du har planer om å kjøpe nytt hus så bør du avvente til dette er i boks. Da et høyere boliglån kan slå ut i hvor mye penger du får låne av banken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *