Kosmetikkmilliardær gir kunstsamling til New York-museum

Leonard Lauder har gjort det svært skarpt innen kosmetikkbransjen. Som navnet tilsier står hans familie bak imperiet Estee Lauder. Merket er kjent for svært mange kvinner over hele verden, og står også bak merkene MAC og Clinique. Lauder er nå 80 år og mener tydeligvis at det er på tide å kvitte seg med sin samling av kubistisk kunst. Den aldrende milliardæren har brukt fire tiår på å bygge opp samlingen av en rekke kjente verker. Verker signert flere av verdens mest anerkjente kunstnere inngår i samlingen som nå doneres vekk.

Den heldige mottakeren er Metropolitan Museum of Art i New York. Museet selv hevder donasjonen vil forvandle museet, noe som er forståelig da kunstsamlingens verdi estimeres til fem milliarder norske kroner. Lauder selv anser kunstsamlingen som en gave til innbyggere, arbeidere og turister i New York.

For alle som er glade i kunst er dermed New York i ferd med å bli et enda mer ettertraktet reisemål. Samlingen som inntil nå har tilhørt Lauder forventes å være på plass i sitt nye hjem i slutten av neste år. Les mer om saken hos Dagen Næringsliv:

http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article2594152.ece.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *