Kostnadene for et forbrukslån

Angående forbrukslån så tilkommer eventuelle “øvrige administrative kostnader” som fakturaavgift og etableringskostnader, så kommer renter. Før du søker privatlån, bør du undersøke ulike långivere og kalkulere på for å se hvem som gir de beste forutsetningene.

Dette gjøres enkelt på nettet der du også kan regne på lånet med en enkel lånekalkulator der man kan eksperimentere med renter og lånebeløp samt nedbetalingstid for å se om størrelsen på månedsavgiften er tolererbar for økonomien din. På nettet kan du også søke om lån og finne tips.

Når du søker på et lån, kommer låneinstituttet til å finne frem lånekalkulatoren sin og gjøre en vurdering av kredittrisikoen for å se om du har noe ubetalt gjeld eller betalingsanmerkninger.  Dine framtidige tilbakebetalingsevner vil også bli undersøkt nøye.

Forbrukslån – tenk deg godt om når det gjelder kostnadene

De såkalte forbrukslånene er det overordnede navnet for lån som raskt kan tas opp og som bare krever litt eller ingen sikkerhet. Det betyr også at forbrukslån oftest er dyre lån med etableringskostnader og renteutgifter på mellom 20 og 40 prosent i året. Forbrukslån kan tas hos opp både banker, finansieringsselskap, men også i detaljhandelen.

Lånene er svært populære, fordi de er så raske å oppnå. Baksiden er medaljen oppstår imidlertid, når låneren ikke kan betale forbrukslånet tilbake og ender i en gjeldsfelle. Reglene for långivning er i de senere årene blitt liberalisert i en grad at nesten enhver kan få et raskt forbrukslån – selv om de har betalingsanmerkninger. Spesielt unge mennesker har problemer med å styre dette selvbetjeningsbordet, og Norge har opplevd en voldsom stigning av unge som misligholder gjelden deres – som vil forfølge dem i tiår fremover.

Et raskt forbrukslån kan for eksempel brukes til ferie eller kanskje en flatskjerm. Men lån med omtanke og bruk lånekalkulatoren flittig.

Man skal derfor tenke seg om, når man tar opp et forbrukslån: La deg ikke blinde av et lavt månedlig avdrag på lånet. Se i stedet på de samlede kostnadene inkl. avdrag og gebyrer. Du bør også bruke minst like lang tid på å finne den riktige finansieringen som du bruker på å finne tilbud på den vedkommende varen du skal kjøpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *