Kredittkort for studenter

Å ha et kredittkort mens man studerer kan være ganske så lurt, men dessverre er det ofte litt vanskelig å få innvilget et. Spesielt er det gull verdt når du må kjøpe inn alle årets skolebøker før man har fått stipendet fra Lånekassen, da dette fort kan koste mange tusen kroner.

Det er også mange andre fordeler med å ha et kredittkort mens du studerer. Blant annet kan de sørge for at du får billigere dagligvarer, billigere bensin eller rabatter når du handler andre varer. Ved å skaffe et kort som har gode bonustjenester kan du faktisk spare ganske mange tusenlapper i året, spesielt om du har et kort som gir deg kjøpsutbytte på dagligvarer. I tillegg får man ekstra sikkerhet når man betaler med kredittkortet på internett, da norske lover pålegger kredittkortselskapet å betale deg pengene dersom du blir svindlet eller handler fra en nettbutikk som går konkurs.

Alle regler har unntak, og det gjelder også kredittkort for studenter. Det er nemlig flere banker og kredittkortselskap som er villige til å innvilge kredittkort til studenter, men man må bare lete litt. Det er ofte slik at fysiske banker er mer villige til å låne ut til studenter enn kredittkortselskap som får mesteparten av kundene sine online, da en fysisk bank gir deg muligheten til å prate med en kunderådgiver hvor du kan fortelle litt om økonomien din. Det er også en veldig stor fordel om du allerede er kunde i banken, da det kan gi dem et fint overblikk over økonomimønsteret ditt.

Når man skal søke om kredittkort er det som alltids en del ting som spiller inn på om søknaden bli godkjent eller avslått.

For det første har alder mye og si. Man må selvfølgelig være 18 år, men jo eldre, jo bedre, studenter er alltid over 18 år så det vi gå bra. Inntekter har også mye å si, og dersom du jobbet året i forveien av studeringen kan det være ganske enkelt å få innvilget kredittkortet. For alle de andre bør man ha en ekstrajobb på siden som bringer inn 100 000 eller mer i året. Dersom man ikke har en deltidsjobbjobb er det stort sett veldig vanskelig å få innvilget kredittkortet selv om man studerer.

I tillegg til å søke på vanlige kredittkort bør studenter sjekke ut de lokale bankene. Det er nemlig noen banker som tilbyr pakkeløsninger for studenter som blant annet inkluderer kredittkort. Dette betyr at du får både vanlig debetkort, nettbank, en bankkonto og et kredittkort fra denne banken, og da er det ikke alltids nødvendig med en fast inntekt. Kredittgrenser blir ikke den høyeste, og er stort sett på 10 000kr, men kan være på opptil 25 000kr. Det er likevel nok for de fleste studenter, da man som regel ikke har all verdens å rutte med i studietiden.

Dersom du er så heldig at du får innvilget kredittkortet bør du være veldig flink til å bruke det riktig. Aldri bruk mer penger enn du har råd til å betale tilbake med en gang fakturaen dukker opp, da renter og gebyrer på kredittkort ofte er skyhøye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *