Kredittvurdering og forbrukslån

Er vel ikke stort mer å gjøre enn å ta kontakt med dem som gjorde den kredittvurdering på deg. Det står på brevet du har fått også, og du bør definitivt si i fra til banken og andre instanser om dette er noe som gjentar seg. Det er ikke kult å få ID’en sin eller kredittvurderinga si misbrukt. (Jeg snakker IKKE av erfaring, men det er ikke vanskelig å innbille seg hva man kan sitte igjen med her..)

Forbrukslån er ikke noe som skal blandes med kredittvurdering av deg selv, men noe som skjer dersom du søker etter forbrukslån. Med andre ord er det faktisk slik at du bare skal beholde roen helt til du får et brev fra banken om at de har gjort en såkalt “negativ” kredittvurdering som følge av at du har gått på en tidligere økonomisk smell.

Når det er sagt, så er det jo utrolig mye ting som faktisk innebærer en kredittsjekk selv om en ikke tror det selv. Men stort sett må man få beskjed om det skal foretas en vurdering. Og i henhold til Telenor, jeg tviler på at de tar en kredittvurdering på deg om du er forsinket med betalinger hos dem, med mindre de automatisk ordner for eksempel en nedbetalingsordning på det om det er store beløp.

Men en kredittvurdering kan innebære så mangt. Du er hundre prosent sikker på at du ikke har:
– Tegnet noe abonnment av noe slag?
– Søkt om lån noe sted? Selv bare ett tilfeldig på nettet?
– Søkt om kredittkort?

Det er vel strengt tatt bare noe få av alle de tingene som man trenger en kredittvurdering for å kunne gi deg en tjeneste.

Jeg skjønner godt at du ble satt ut, og om du ikke, IKKE, har gjort noe form for handling som kan innebære dette vil jeg tro det er noe andre som gjør det. Men som de andre sier her, bare hold ett øye med kontoene dine i forhold til ukjente trekk og pass opp for regninger som kommer. og VISA kortet ditt skulle du sperret med en gang du fant ut av at du manglet det. Finner banken ut av du ikke gjorde det og noen bruker kortet ditt sitter du igjen med mer enn bare “egenandelen” her..

Ikke ta opp forbrukslån dersom du er helt hundre prosent sikker på at du har klart å komme deg i gjennom en kredittvurdering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *