Lån og rente

refinansiere-billanEt lån er noe du mest sannsynlig må betjene en god stund fremover så hvorfor ikke lese deg frem til nok kunnskap slik at du ikke trenger å møte på hinder i fremtiden? Et lån tilsvarer ikke  utbetaling av en sum og ferdig med det. Det følger med renter og noen gang avgifter som du må ta med i beslutningen ved en avtale.

Men hva koster egentlig et lån? Lån og rente er noe de færreste vet  mye om og det er viktig å kunne definere hva den effektive renten har å si for de egentlige kostnadene for lånet ditt. Effektiv rente brukes for å sammenligne hvilket lån som er billigst eller  mindre dyrt hvis vi bruker begrepet om forbrukslån. Prøv å se for deg hva du er villig til å betale i måneden, du vil mest sannsynlig være bedre rustet til å betale ned ditt lån om du legger til  litt mer i dine kalkulasjoner.

Aftenposten melder at norske husholdninger hadde ved utgangen av august 2012, 2318 milliarder kroner i innenlandske lån selv om pålitelige kilder påstår at renten vil  stige i årene fremover. Bevisst bruk av kredittkort og forbrukslån vil gjøre deg en stor tjeneste når regningen dumper ned i postkassen da renten står for en stor del av summen!  Ikke bit på  useriøse aktører som lover gull og grønne skoger. Si ja til et lån som er skreddersyd for deg og få klarhet i den individuelle renten fortløpende, du har krav på utfyllende informasjon som lånetager uansett, intet lån er for stort eller for lite.