Lån på dagen er blitt svært populært, og kan blant annet være tilbudt over internett eller via SMS. For at lånesøknaden skal bli godkjent med én gang må man bli enten automatisk godkjent, eller søke lån hos en låntilbyder som behandler søknadene innen noen få timer. For å bli godkjent automatisk må man oppfylle en rekke krav satt av långiveren for at de kan være sikre på at du ikke utgjør noen risiko for dem.

Når du fyller ut en lånesøknad på internett blir alle opplysningene automatisk lagret i databasen til långiveren, og de kan bruke en algoritme basert på svarene dine for å si om du får lån eller ikke. Denne algoritmen kan nemlig finne ut av det på bare noen sekunder, og da får du svar rimelig kjapt. Når den har regnet ut alle opplysningene dine får du en kredittscore, og dersom den er høy nok får du godkjent lånet automatisk. Om den ikke er høy nok får du enten et automatisk avslag eller beskjed om at noen må gå over søknaden din manuelt, noe som selvfølgelig tar en del lengre tid. Ting algoritmen tar med i beregningen av kredittscoren din er blant annet inntekten din, dine faste utgifter, eventuelle betalingsanmerkninger du skulle hatt, aktive inkassosaker du har, sivilstatus, alder, bosted og lignende. Mange av tingene er mulig å forbedre, så dersom du ikke får automatisk godkjenning er det mulig å prøve å forbedre kredittscoren sin for så å prøve igjen ved en senere anledning.

Selv om du får godkjent søknaden på dagen er det ikke sikkert at du får utbetalt pengene med det samme. Du må nemlig underskrive et gjeldsbrev, enten for hånd eller ved å bruke Bank-ID. Denne må så sendes og godkjennes av dem som tilbyr deg lån før de kan overføre penger til deg, og også dette kan ta noen dager. Dersom du har virkelig dårlig tid bør du derfor finne en långiver som tilbyr signering via Bank-ID og kan overføre pengene til deg med det samme. Det er ikke så veldig mange som tilbyr disse to tingene, men de finnes, og er du heldig kan du finne en som også har god rente.

Ettersom det er stor konkurranse for nye kunder vil det være en kamp om å vinne deg som kunde, og dette kan du bruke til den fordel når du søker om lån. Det kan nemlig være store forskjeller på renter, gebyrer og lignende på de forskjellige låntilbyderne, og dersom du har en god kredittscore bør du ta deg tid til å sjekke med mange forskjellige tilbydere frem til du finner det som lønner seg best for nettopp deg. Nå som alle tilbyr lån over nett er det veldig enkelt å sammenligne dem, og en halvtimes arbeid kan i beste fall spare deg for mange tusen kroner, i forhold til om du skulle ha valgt et dårlig lån.
Inntektsmessig bør man ligge på over 150 000kr i året for å få innvilget lån på dagen. Dersom du skal låne mye penger kan det også være nødvendig med høyere inntekt, men det varierer selvsagt fra låntilbyder til låntilbyder. Det er klart at du ikke trenger en halv million i årsinntekt om du skal låne 20 000, men dersom du trenger flere hundre tusen kroner på dagen er det nok strengere krav til inntektene dine.