Lån penger du trenger

For mange er lån en vanlig del av hverdagen, og kan gi oss mulighet til å kjøpe ting vi ikke vanligvis kunne gjort. Det er mange typer pengelån, og vi har alt fra boliglån som lar deg låne penger til å kjøpe hus, til forbrukslån som stort sett lar deg låne penger til å bruke på akkurat det du måtte ønske.
Når du skal låne penger er det stort sett fire måter å låne dem på: a) av en lokal bank, b) ved å søke om lån på internett, c) SMS-lån, eller d) låne av venner eller familie.
Det å søke om lån i en vanlig, fysisk bank anbefales gjerne til huslån eller litt større lån, da de gjerne kan gi bedre renter på sånt, og til og med fordeler til totalkundene sine. Om du bare er ute etter et lite forbrukslån er det gjerne en tungvinn prosess hvor du må ha lange samtaler om hva du skal bruke pengene på, samt ganske høye renter.

Lån på internett er blitt den nye normen, og det er både kjapt, enkelt og brukervennlig. Fordelen med dette fremfor å søke i en vanlig bank er at man slipper å måtte forklare seg for en kunderådgiver, samt at det stort sett tar mye kortere tid på nett. Der kan man enkelt fylle inn en elektronisk søknad, sende den inn og vente på en godkjenning, noe som kan gå så fort som noen få timer. Etter det må du signere et gjeldsbrev, og så kan de sende over pengene til kontoen din. Enkelt og greit! I tillegg er det veldig mange låntilbydere å velge mellom, og det er enkelt å sette dem opp mot hverandre slik at du kan finne ut hvilket lån som er mest lønnsomt for deg.
Et SMS-lån er gjerne det enkleste alternativet, men renta er høyere enn ved andre lån. I tillegg får man stort sett ikke lånt stort mer enn 5 000 til 10 000kr der. Men dersom du er i en skikkelig krise kan det være løsningen, selv om et kredittkort trolig være en mye bedre løsning for å dekke denne krisa.

Om du skal låne penger av venner eller familie er det viktig å ha en god og dekkende lånekontrakt. Dette er for begge sin sikkerhet, og også for å kunne bevise ovenfor skattemyndigheten at det faktisk er et lån, og ikke en skattbar gave. Dere må også avtale en rente som er i takt med en rente man kan få fra banken, for en altfor lav rente kan regnes som arv, og blir dermed skattepliktig. Men ettersom man kan få en nominell rente som er så lav som 2,5 % fra Husbanken kan man også fint velge denne renta uten å risikere problemer med skattemyndighetene.

Så det er mange måter å låne penger på, og alle har egne fordeler og ulemper. Noen måter er billige, mens andre er enkle eller raske. Det som uansett er viktig er å tenke seg veldig godt om før man tar opp et lån, for det kan bli veldig dyrt om man ikke klarer å betjene det i sin helhet. Husk også at du skal ha lånet i opptil 20-30 år, og derfor bør du tenke godt over om du har like god mulighet til å betale det ned selv etter såpass mange år.

1 hendelser på “Lån penger du trenger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *