Noen ganger dukker det opp situasjoner som gjør at du trenger å låne penger på dagen på grunn av en mulighet som har dukket opp eller at en krisesituasjon krever det. Selv om man har en grei inntekt, så hender det at kontoen er tømt på grunn av ekstra mange regninger en måned eller mye uforutsette utgifter. Da er det frustrerende hvis du ikke kan få kjøpt den motorsykkelen du ønsker som tilbys på bruktsalg eller du ikke kan få kjøpt ny varmtvannstank når den gamle akkurat har tatt kvelden.

Men når situasjonen krever det, så finnes det heldigvis løsninger. Flere tilbydere kan hjelpe deg å låne penger på dagen. Du trenger bare å finne den tilbyderen som gir deg den muligheten du ønsker for de betingelsene du synes er passende, og sende inn en søknad på nett. Der vil du som oftest få svar med en gang på om lånet er innvilget, og du kan signere avtalen elektronisk. Med en gang signaturen er på plass, så kan du få pengene på konto samme dag hvis tilbyder får inn signaturen før et spesifikt tidspunkt. Dette tidspunktet vil ofte være kl 13. Hvis de ikke får inn din signatur innen dette tidspunktet, så vil du få pengene på konto på neste bankdag.

Behov for lån på dagen

Det kan være flere situasjoner hvor det kan være nødvendig få lån på dagen. Alle opplever av og til at man må tømme kontoen en og annen måned når man har ekstra mye regninger, selv om man vanligvis har en komfortabel buffer. Det er ikke alltid alt går som planlagt, og om du for eksempel leter etter spesifikke produkter på bruktkjøp eller det dukker opp et tilbud som kun gjelder den dagen, så kan det være frustrerende å ikke kunne benytte seg av tilbudet som du muligens ikke kan få igjen. Kanskje er den prisen du skal betale for produktet du ønsker å kjøpe så lav at det lønner seg selv om du må betale litt ekstra for å låne penger.

Den andre situasjonen hvor man kan trenge å låne penger på dagen, er når det for eksempel det oppstår en krisesituasjon i hjemmet hvor man enten opplever at produkter man er helt avhengig av slutter å fungere, eller at man får skader som vil bli vesentlig verre om man ikke får fikset dem umiddelbart. Har man en vannskade og en rørlegger ikke kan komme før dagen etter, så kan det være man kan løse problemet raskere ved kjøp av nødvendige deler eller utstyr som kan forhindre at skaden blir verre. Uansett kan man løse mange situasjoner ved å låne penger raskt. Det kan koste en del mer, men i forhold til at en skade kan bli verre, eller at man ikke får levert et prosjekt i tide, så kan det være verdt den ekstra investeringen.

Priser for lån på dagen i forhold til andre lån

Det er faktisk mulig å få noen forbrukslån på dagen som ikke vil koste noe mer enn et vanlig forbrukslån. Noen av tilbyderne av forbrukslån tilbyr dette som en tjeneste for at du skal velge dem fremfor andre. Men hvis man benytter seg av å låne penger på dagen fra tilbydere av smålån som kun driver med dette, så er disse ofte dyrere enn om man benytter et vanlig forbrukslån. Prisene på vanlige forbrukslån kan være helt ned i 7,8% rente, selv om de tilbyr at du kan låne penger på dagen fra dem. Men fra tilbydere av smålån, som kun driver med det, kan rentene variere fra 25% effektiv rente, til over 50% effektiv rente. Grunnen til dette er at de ofte tar gebyrer for å utføre tjenesten, som er relativt høye i forhold til lånets størrelse.

Les mer om å låne penger på dagen her