Lån raskt som bare det

Dersom man først skal ha et forbrukslån er det like grei å ta et lån raskt, altså slik at man får pengene innen noen få dager, eller kanskje til og med ennå raskere. Når man skal ha et raskt lån er det to punkter som er viktige: svartid og utbetalingstid. Svartiden er hvor lang tid de bruker på å behandle og svare på søknaden din. Noen selskaper bruker timer, mens andre bruker mange dager. Utbetalingstiden er hvor lang tid selskapet bruker på å betale ut pengene til kontoen din etter at lånet er godkjent og nødvendige papirer er signert. Også dette kan variere kraftig, men den mest vanlige tiden er rundt 2-4 dager.

Når man skal ha lån raskt er det å foretrekke å søke om det på internett. Der kan du søke akkurat når det passer deg, og du trenger ikke å avtale et eget møte slik du må i vanlige banker. Istedenfor er det bare å fylle ut et skjema som du enkelt sender inn via nettsidene deres, så får du svar per telefon eller e-post innen kort tid. Tiden selskapene bruker på å svare på søknaden din kan variere veldig, men de raskeste kan svare innen noen få timer, og det kan derfor lønne seg å sjekke opp svartiden før du sender inn en søknad til denne låntilbyderen.

For å få til å låne raskt bør man velge en bank som har Bank-ID, da dette kan fremskyve hastigheten veldig mye. Dette er fordi man dermed kan bruke Bank-ID til å signere gjeldsbrevet, og dermed slipper og fysisk motta, underskrive og sende tilbake et papirgjeldsbrev. Istedenfor kan du bare logge inn med Bank-ID for å signere dette gjeldsbrevet digitalt. Da tar hele prosessen noen minutter istedenfor mange dager. Dermed kan også långiveren begynne prosessen med å overføre pengene til kontoen din med det samme, istedenfor å måtte vente på å motta gjeldsbrevet ditt i posten.

Selv om du vil låne penger raskt er det lurt å tenke seg godt om og bruke litt tid til å sammenligne de forskjellige lånene, spesielt om du skal låne større summer. Et lån skal jo være med deg i mange år fremover, og derfor er det viktig at man er hundre prosent sikker på at man fortsatt kan klare å nedbetale lånet om fem eller ti år frem i tid. Kommer du fortsatt til å ha like mye penger utbetalt hver måned om ti år?
Som nevnt ovenfor er det også lurt å bruke litt tid på å se over de forskjellige tilbudene for lån. En halv prosent forskjell i rente høres veldig lite ut, men om du låner flere hundre tusen kan det faktisk snakk om noen tusen kroner i året. Så derfor er det en god timebetaling å bruke en time eller to for å sjekke opp alle mulighetene og dermed velge den aller billigste og beste for akkurat ditt lån.

SMS-lån er også kjent for å være ganske kjappe, men der kan man som regel kun låne mindre summer, gjerne bare opptil 10 000kr. Fordelen med disse er at man får svar med det samme, og mange av dem er også flinke til å betale ut pengene på kort tid, og det er derfor en god løsning dersom du virkelig trenger pengene raskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *