Lån til bil

Tiden er inne for å bytte ut den slitne men elskeverdige bilen som sikkert har vært din venn i nøden opptil flere ganger. Kjærligheten ruster ikke? I blant gjør den det. Dessverre for deg har den senket i pris de siste årene og summen for drømmebilen er ikke av det billigste, den er svindyr. Nødvendig, men dyr.

new-compact-vwHeldigvis er det ikke vanskelg å søke om billån i de største bankene, søknadsprosessen er for så vidt oversiktelig og betingelsene er dyktige. VG’s Dine Penger råder å låne til bil med pant i bolig istedenfor å ta opp et ordinært billån. Hvorfor? Du sparer mange rentekroner da rentene på billån ligger 1-2 % over boliglån, sikkerheten i bolig er dermed den beste måten å finansiere bilkjøpet på!

Har du ikke bolig selv eller kvier deg til å spørre dine foreldre finnes det en jungel av tilbud for den som vil ta opp et ordinært billån. Ta deg tid til å lese deg frem til de mest gunstige låneleverandørene som finnes på markedet, med enkle grep kan det spare deg for penger og eventuelle uventede kostnader som dukker opp på veien til en ny bil. Flere og flere nettbanker tilbyr billånkalkulatorer som kan beregne forventede kostnader i tillegg til på en gråskala regne ut hvor mye det er forsvarlig for deg å låne til bil.

Verktøyet ber deg plotte inn kjøpesum, egenkapital og nedbetalingstid hvorav resultatet avhengiger av disse verdiene. Lånebeløpet betales direkte til selger. Gjør deg selv den viktige tjenesten og kontakt din rådgiver slik at dere sammen kan sette dere ned for veileding og økonomiske tips, din bank vil hjelpe deg med å velge riktig! De vil også guide deg gjennom kjøp av privatperson som medfører en litt lengre sjekkliste enn om du kjøper bil av en autorisert forhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *